Angol, belga, német, spanyol

Ön melyik csapatot választaná ellenfélnek?

A kedd és a szerda legfontosabb kombinációi:

A számok nem hazudnak

F1-E2;

F2/B2;

A,B,F3/C1;

B,E,F3/D1.

 

Ne ijedjenek meg, ezt nemcsak az informatikusok fogják megérteni.

Magyarország csoportelső (F1)

Ez abban az esetben történik, ha a válogatott megveri Portugáliát, vagy ikszel Ronaldoékkal, de Izland sem veri meg az osztrákokat.

Ekkor az ellenfelünk a nyolcaddöntőben az E-csoport második helyezettje lesz. Ebben a kvartettben még nincs végeredmény, de az már bizonyos, hogy Olaszország csoportelső lesz, míg a belgák (3 pont) és a svédek (1 pont) dönthetnek a második hely sorsáról. Mivel a magára találó és az Eb-győzelemre is esélyes (én például az egymás közti fogadás során rájuk tettem - a szerk.) németalföldieknek elég egy döntetlen is a színtelen-szagtalan svédekkel szemben, valószínűsíthetően ők lesznek az ellenfeleink, ha behúzzuk az F-csoportot.

Nem lennénk boldogok.

Magyarország csoport második (F2)

Erre több kombináció is van. Kikapunk a portugáloktól, de nem nyer Izland. Döntetlent játszunk a portugálokkal, és Izland minimum 3-0-ra elveri a "sógorokat" (nekem ez lenne a legszimpatikusabb verzió - a szerk.).

A B-csoport második helyezettje már ismert: Angliának hétfőn ismét be kellett érni a pontosztozkodással, most éppen a szlovákokkal szemben, míg Wales 3-0 arányban múlta felül az oroszokat, elhódítva ezzel a négyesben az első pozíciót.

Az angolok hiába birtokolták többet a labdát, a szlovákok sok futással és önfeláldozó módon semlegesítették az egyébként egy sémára alapuló angol támadójátékot, s mivel a zárt és alapos védekezést a magyar csapat is egyre hatékonyabban képes bemutatni, talán ebben az esetben lehetne esélyünk a továbbjutásra, akár például tizenegyesek után.

Az már csak hab a tortán, hogy milyen vinnyogásba törne ki az angol sajtó, ha az általuk démonizált magyar szurkolóhaddal kellene "megütköznie" a szigetországból érkező alkoholista drukkereknek. (Aki kicsit régebb óta követi a magyar focit, az emlékezhet arra, hogy a sörpocakos Millwall szurkolók futottak már Budapesten FTC ultrák elől - a szerk.).
 

Egy hétfői nap

Eredmény:

B csoport, 3. forduló:

 

Anglia-Szlovákia 0-0

St. Étienne, Stade Geoffroy Guichard, 39 051 néző, v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

sárga lap: Bertrand (52.), illetve Pecovsky (24.)

 

Anglia:  Hart - Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand - Henderson, Dier, Wilshere (Rooney, 56.) - Lallana (Alli, 60.), Vardy, Sturridge (Kane, 76.)

Szlovákia:Kozácik - Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan - Kucka, Pecovsky (Gyömbér, 67.), Hamsík - Mak, Duda (Swento, 57.), Weiss (Skriniar, 78.)

 

Wales-Oroszország 3-0 (2-0)

Toulouse, Stadium de Toulouse, 28 840 néző, v.: Jonas Eriksson (svéd)

gólszerzők: Ramsey (11.), Taylor (20.), Bale (67.)

sárga lap: Vokes (16.), illetve Mamajev (64.)

 

Wales: Hennessey - Gunther, Chester, A. Williams, Davies, Taylor - Allen (Edwards, 74.), Ledley (King, 76.), Ramsey - Bale (Church, 83.), Vokes

Oroszország: Akinfejev - Szmolnyikov, V. Berezuckij (A. Berezuckij, a szünetben), Ignasevics, Kombarov - Mamajev, Glusakov - Szmolov (Szamedov, 70.), Sirokov (Golovin, 52.), Kokorin - Dzjuba

Magyarország csoport harmadik (F3)

Kikapunk a portugáloktól, győz Izland, de továbbjutunk. Itt a C-csoport vagy a D-csoport győztese várhat ránk, azaz nagy valószínűséggel Németország és Spanyolország. Jelen pillanatban Spanyolországra van a legnagyobb esély. A hispánokhoz a B, az E és az F-csoport van hozzásorolva, míg a világbajnokhoz az A, B, F trió. Valószínűleg az A-csoportból Albánia (3 pont) és az E-csoportból  (Svédország, Írország jelenleg 1-1 pont) nem lesz a legjobb harmadikok között, így a szlovákok (B-csoport, 4 pont) küzdhetnek meg a németekkel a legjobb nyolcba jutásért.

Nekünk pedig maradnak az Eb-címvédők.

[[nid:186879]]