Az angol focisták közül sokan hisznek az oltásellenes összeesküvés-elméleteknek

Az angol focisták közül sokan hisznek az oltásellenes összeesküvés-elméleteknek

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint néhány játékos azért nem oltatja be magát a koronavírus ellen, mert fogékonyak a vakcinákról szóló összeesküvés-elméletekre.

A brit média múlt hónapban közölte: a húszcsapatos Premier League-ből mindössze hét együttes van, amelynél az oltottsági arány meghaladja az ötven százalékot. Southgate az Andorra elleni, szombati világbajnoki selejtező előtt azt mondta, nem tudja, a nemzeti csapatból pontosan mennyien vannak beoltva.

„A legtöbb játékosnak kicsit még várnia kell, sokan voltak fertőzöttek, és emiatt úgy érzik, még vannak antitestjeik. Fiatalok, még nyitottak azokra az összeesküvés-elméletekre, amelyeket a közösségi médiában olvasnak” – fogalmazott a magyarokkal azonos selejtezőcsoportban szereplő angolok trénere.

Southgate kiemelte, ő jelenleg nem lát az oltásnál jobb esélyt arra, hogy a világ túljusson a pandémiás időszakon, ugyanakkor megérti, ha a játékosok nem szeretnének arról nyilatkozni, megkapták-e a vakcinát.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A 16 ponttal csoportelső angolok a szombati (mai) andorrai vendégjátékuk után jövő kedden a magyar válogatottat fogadják a Wembleyben.

(MTI)