Ártatlanul hurcolták meg a rendőröket?

A sajtó egy részében nagy port kavart az az elmúlt héten történt eset, amikor is a készenléti rendőrség tagjai közúti ellenőrzés alá vonták Lakatos Bélát, Ács település polgármesterét. Lakatos szerint erre csupán származása miatt került sor. Valaki nem mond igazat?

"Tisztelt Belügyminiszter Úr!

2015. január 22-én Ács belterületén közúti ellenőrzés alá vonták Lakatos Bélát, a település polgármesterét. Sajtóhírekből értesülhetett az ország lakossága, hogy az ellenőrzés alá vont személy véleménye szerint – a rádióbeszélgetésekből hallotta – nem másért, mint cigány származása miatt állították meg. Állítása szerint a hivatalos személyek diszkriminatív viselkedésüket csak akkor változtatták meg, amikor tudomásukra jutott, hogy a város első emberével állnak szemben.

Tudva azt, hogy a szolgálatot teljesítő, a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőrök tisztában voltak azzal, hogy beszélgetésüket rögzítik, elég életszerűtlennek tűnik, hogy egy eljárás alá vont személy etnikai hovatartozását ilyen módon hangoztassák.

Olyan információk jutottak el hozzám mint Komárom-Esztergom megyei képviselőhöz, hogy Lakatos Béla állításával szemben a felvételeken semmi ilyen kijelentés nem hallható. Ennek ellenére, konfliktuskerülésre hivatkozva, ezeknek a tényeknek nincs jelentőségük.

Ennek az ügynek sajnos lehet az a következménye, hogy a rendőrök nem merik 100 százalékosan végezni a munkájukat, tartva attól, hogy az eljárás alá vont személy titulusa vagy származása miatt bajba kerülhetnek.

A „mundér becsülete”, az ártatlanul meghurcolt rendőrök védelme, valamint a közvélemény megnyugtatása érdekében kérem Belügyminiszter Urat, hogy a felvételt teljes egészében hozzák nyilvánosságra!

Üdvözlettel

Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője"