Beleznay Zsuzsanna az árvaelletás összegének azonnali emelését követeli

Beleznay Zsuzsanna az árvaelletás összegének azonnali emelését követeli

Követeljük a 24.250 forintos árvaellátás legkisebb összegének 50.000 forintra történő azonnali emelését!

- írta Facebook posztjában a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője, aki érthetetlennek tartja, hogy több mint 10 év kormányzás alatt az árvaellátás összegét miért nem sikerült a nevetségesen alacsony értékről magasabbra növelni. Hozzátette, az is érthetetlen, "hogy a köztársasági elnöknek miért csak most tűnt fel, hogy a koronavírusnak vannak áldozatai, nekik pedig árván maradt gyermekeik".

Dr. Beleznay Zsuzsanna úgy látja, ha Áder János, valamint a Fidesz-KDNP valóban az ügy mellett állnak, akkor támogatni fogják a Jobbik témában benyújtott javaslatát, és nem hagyják, hogy 2022. január 1-jéig kelljen várni erre az emelésre.

Az ország szörnyű tragédiája, hogy a koronavírus miatt több mint 600 gyerek maradt árván. Ugyanakkor Magyarországon 55 ezer árva vagy félárva gyermek jogosult árvaellátásra, és közülük 42 ezren kapnak 50.000 forintnál kevesebb pénzt havonta

- fogalmaz bejegyzésében Terézváros kereskedelemért és köztisztaságért felelős alpolgármestere, aki kiemelte, hogy a Jobbiknak, mint szociálisan érzékeny néppártnak ez elfogadhatatlan.

A jobbikos politikus megjegyezte, őszintén reméli, hogy nem csak politikai marketingszempontok által vezérelve döntöttek úgy, hogy alapítványt hoznak létre a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére.

Alapítványt hoz létre Áder János a járvány miatt árván marad gyermekeknek

Alapítványt hoz létre Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére. Ezt maga a köztársasági elnök jelentette be a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Áder János elmondta, a koronavírus-járvány első és második hulláma alatt nem nagyon lehetett olyan híreket hallani, mint most, a harmadik hullám idején: fiatalok, kisgyermeket nevelő szülők halnak meg és gyermekek maradnak árván.