Milyen érdekes, hogy pont a választások előtt zárnák le a Jobbik elleni „nyomozást”

Mik vannak!

Az ÁSZ még október elején közölte, hogy a párt akadályozta a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, ezért az ügyészséghez fordultak. A helyzet viszont az, hogy a Jobbiknak maga az ÁSZ nem engedte, hogy leadja a kért iratokat, még rendőröket is eléjük állítottak a bejáratnál.

Újra megpróbálta átadni a dokumentumokat a Jobbik az Állami Számvevőszéknek - videón az eredmény

A Jobbik gazdasági igazgatója saját kezűleg vitte be a párt gazdálkodásáról szóló iratokat, ám az Állami Számvevőszéknél újfent senki nem vette át. A párt frakcióvezetője szerint a Fidesz kérésére lett ügy egy adatszolgáltatási kötelezettségből.

Végül ma derült ki, hogy több százmillió forintos bírságot róttak ki a Jobbikra, ami az ellenzéki párt szerint ellehetetleníti a jövőévi választáson való indulásukat, és az ÁSZ kezét valójában a Fidesz irányítja.

Kérdésessé vált, hogy a Jobbik el tud-e indulni a jövő évi választásokon

A Jobbik frakcióvezetője a rendszerváltás utáni időszak legmélyebb politikai helyzeteként értékelte a történteket. Azt írták, hogy az ellenőrzéséről szóló jelentéstervezetet megküldték észrevételezésre a Jobbiknak. Az ÁSZ törvényi felhatalmazás alapján az év második félévében is folytatja a pártok és a költségvetési támogatásban részesülő pártalapítványok gazdálkodásának ellenőrzését.

Eredetileg a Nemzeti Nyomozó Irodát bízták meg a nyomozás lefolytatásával, amelynek határidejeként december 6-át jelölték meg. Ezt a határidőt hosszabbították most meg 2018. március 6-ig, azaz egy hónappal az országgyűlési választások előttig.

Micsoda véletlen!