Áthúzott nadrágszíjat ábrázoló plakátokkal várták Magyar Pétert a debreceni fideszesek

Áthúzott nadrágszíjat ábrázoló plakátokkal várták Magyar Pétert a debreceni fideszesek

Korábban a Tisza Párt nagygyűlésének helyszínét mutató webkamerát is kikapcsoltatták, hogy ne látszódjon, mekkora a tömeg. Magyar Péter fizetett provokátorokra figyelmeztette a résztvevőket.

A Nagytemplom előtti Kossuth téren üzemelő webkamerát azóta visszakapcsolták, azonban kizárólag az alkalomra készített propagandaplakátokkal kedveskedik Magyar Péternek a Fidesz.

Áthúzott nadrágszíjat ábrázoló plakátok jelentek meg szombat éjszaka a debreceni Kossuth téren, ahol vasárnap 14 órakor kezdődik Magyar Péter és a Tisza Párt tüntetése – számoltak be többen a Talpra, Magyarok! – Tisztelet és Szabadság Párt Közössége facebook-csoportban.

Van, aki Londonból utazott haza az eseményre:

Most érkeztünk Londonból. Meglepő módon rengeteg szorgos és dolgos emberrel találkoztunk az éjszaka közepén. Feldíszítették a környéket a kedvünkért

– írta ironikusan, a magyar viszonyoktól megdöbbent, hazánktól távol boldogulni próbáló honfitársunk.

A lefotózott plakátokból az is kiderül, hogy azok megrendelője és kiadója a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Debreceni Szervezete. A kiadásként felelős személyként pedig maga Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője van feltüntetve. Az anyáknapját felhasználva „Debrecenben tiszteljük az édesanyákat” feliratú táblák is felkerültek a villanyoszlopokra.

A kormánypárti propagandaakcióról Magyar Péter is beszámolt: „Ideiglenes rendszámú darus autókról lejárató, provokáló táblákat helyeztek ki a rendezvény helyszínén adófizetői pénzből.”

„Ne rongálja meg senki a táblákat, ne vegyünk róluk tudomást”

– kérte az ellenzéki pártvezető.

Magyar Péter azt is kérte a rendezvényére látogatóktól, hogy legyenek békések és türelmesek. „Ne adjuk meg nekik azt a szívességet, hogy a propagandasajtó bármilyen erőszakos cselekedetről tudjon beszámolni” – tette hozzzá. Felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben bárki provokációt tapasztal, akkor arról szóljon a szervezőknek és a rendőröknek, valamint rögzítse telefonnal.

Mi békés emberek vagyunk. .. Legyünk békések és méltóak a márciusi ifjak emlékéhez

– fogalmazott Magyar.

(Címlapkép: Talpra, Magyarok! - Tisztelet és Szabadság Párt Közössége/facebook)