Átlátszó: Új, közel 10 milliárd forintos magánrepülőt újított Mészáros Lőrinc

Átlátszó: Új, közel 10 milliárd forintos magánrepülőt újított Mészáros Lőrinc

Úgy tűnik, egy 10 férőhelyes, 980 km/óra utazósebességű Bombardier Challenger 3500 típusú magángéppel gyarapodott a felcsúti multimilliárdos.

Több jel is arra mutat, hogy Mészáros Lőrinc és családja egy új, 9,6 milliárd forintos magángépet használ - derítette ki az Átlátszó.

A felcsúti gigavállalkozóhoz köthető Rose d’Or nevű luxusjacht és a milliárdos családja által használt helikopter útvonalainak elemzése után azt valószínűsíti az Átlátszó, hogy új magánrepülője van Mészárosnak.

Az oknyomozó portál szerint Magyarország leggazdagabb embere többször is utazott már az osztrák OE-HOZ lajstromjelű Bombardier Challenger 3500 privát jettel, amely idén június 12-én tette meg az első próbaútját az észak-amerikai kontinensen, Kanadában.

A nyilvánosan elérhető repülési adatok szerint a magángép július 10-én érkezett meg Budapestre, két nappal később viszont Mallorca szigetére, Palma di Mallorca-ba repült.

A MarineTraffic hajóútvonal- és tengeri analitika szolgáltató adatai alapján a Rose d’Or luxusjacht is pont ekkor horgonyzott le a város kikötőjében, valószínűleg nem véletlenül. Augusztus végén aztán a horvátországi Zadarból is ez a gép hozhatta haza Mészárost.

Az osztrák OE-HOZ lajstromjelű Bombardier Challenger 3500 típusú magángép ára újonnan 27 millió dollárba kerül, ami átszámítva 9,6 milliárd forintnak felel meg.

A gép éves fenntartási költsége 3 millió dollár, vagyis 1 milliárd forintnál is több lehet - írja a portál.

A magánrepülő fedélzetén 10 férőhely van, utazósebessége 980 km/óra, hatótávolsága pedig 6200 kilométer.

Az Átlátszónak sikerült megörökítenie, hogy amint Mészáros leszállás után Ferihegyen beszáll a rendszeresen használt helikopterbe:

(Címlapkép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a bicskei polgármesteri hivatal udvarán tartott autóátadáson 2024. május 28-án. MTI/Vasvári Tamás)