Átszervezés: megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház sebészetén hétvégenként

Átszervezés: megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház sebészetén hétvégenként

A betegek péntek 15:30-tól hétfő reggel 7:30-ig átkerülnek a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira.

Október 6-ától, azaz e hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet sebészeti osztályán. A betegek hétvégenként a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek - közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön közleményben az MTI-vel. A kórház közösségi oldalán pedig az szerepel, hogy péntek 15:30-tól hétfő reggel 7:30-ig a sebészeti fekvőbeteg ellátás szünetel.

A szakellátási betegutak átszervezésén túl azt is írták ugyanakkor, hogy hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban.

Azon betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek áthelyezésre.

A békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórházba kerülnek az orosházi, csorvási, békésszentandrási és szarvasi betegek. A gyulai Pándy Kálmán Tagkórházba kerülnek a betegek Battonyáról, Békéssámsonról, Csanádapácáról, Gerendásról, Gádorosról, Kardoskútról, Kaszaperről, Magyarbánhegyesről, Medgyesbodzásról, Mezőhegyesről, Mezőkovácsházáról, Nagybánhegyesről, Nagyszénásról, Pusztaföldvárról, Tótkomlósról és Végegyházáról.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést - írta az orosházi kórház, hozzáfűzve, hogy a kórházban ezzel egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.

Szeptember 4-étől a békéscsabai tagkórházban nem működik hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, onnan a betegek a gyulai tagintézménybe kerülnek - közölte korábban a vármegyei központi kórház.

(Címlapkép: Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet - Facebook)