Átütő jobbikos siker: visszavonta a kormány a magyar kisvállalkozókat sújtó extra sarc tervét

Átütő jobbikos siker: visszavonta a kormány a magyar kisvállalkozókat sújtó extra sarc tervét

A másodállásban dolgozók és a hallgatói jogviszonnyal rendelkezők esetében egyelőre nem rónak ki pluszterhet - számoltak be a Jobbik politikusai.

Átütő jobbikos sikerről számolhatunk be, már ami a magyar vállalkozók védelmét illeti, hiszen a Gazdasági bizottságból jövünk, ahol a Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese által megfogalmazott javaslatot szerencsére elfogadták.

- jelentette ki Z. Kárpát Dániel keddi sajtótájékoztatóján, a bizottsági ülés után.

A Jobbik alelnöke kifejtette:

A másodállásban dolgozók és a hallgatói jogviszonnyal rendelkezők esetében egyelőre nem rónak ki olyan extra sarcot, pluszterhet, amely minden érintett magyar vállalkozásnál akár további havi 20 ezer forint befizetését jelentené

- vázolta fel Z. Kárpát.

Emlékeztetett, a Jobbik figyelemfelkeltése révén sikerült megakasztaniuk ezt a folyamatot, és újratárgyalás kezdődik a vállalkozókkal a kérdésben.

Mindenképpen átmeneti levegőhöz juthatunk

- fogalmazott a jobbikos képviselő, aki szerint ne gondoljuk, hogy ne forralnának hasonló extra terheket a magyaroknak.

Mint arról a bizottság ülésén is beszámoltak, a munkahelyek kapcsán van egy nagyon erős kétharmad hazánkban, amelyet a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások biztosítanak. Ők viszik a hátukon a nemzetgazdaságot - tette hozzá.

Z. Kárpát arra is kitért, pártja a jövőben is megtesz mindent, hogy ezeket az embereket védje, ne pedig a multicégeket támogassa túl a kormány.

Jelen pillanatban a multihálózatok kánaánja van Magyarországon, mi ezzel szemben a saját erőforrásra, a saját munkaerőre építenénk, és nem migránsmunkások áradatával oldanánk meg a gondokat

- jelezte Z. Kárpát Dániel.

Potocskáné Kőrösi Anita arról beszélt, hogy az adótörvénycsomagban egy elég hosszú passzus foglalkozott az egyéni vállalkozások adózásának, a tételes költségelszámolás átalakításával.

A Jobbik elnökhelyettese szerint az Orbán-kormány felismerte, hogy átgondolatlan volt ennek a megfogalmazása, és a mai bizottsági ülésen visszakoztak.

Ismertette, az eredeti terv alapján az érintetteknek a jövőben a minimálbér 30 százaléka után járulékot kellett volna fizetniük a főállásuk mellett.

A kormányzat kapkod, a költségvetés romokban és óriási lyukak tátonganak rajta,

- állapította meg a jobbikos politikus, bízva abban, hogy valóban átgondoltabb gazdaságpolitika következik e téren.

(Címlapkép és fotók: Béli Balázs/Alfahír)