Tömeges tesztelés lesz Ausztriában a kijárási korlátozások feloldását követően

Tömeges tesztelés lesz Ausztriában a kijárási korlátozások feloldását követően

Szombaton jelentette be Sebastian Kurz kancellár, hogy keddtől december 6-áig országos, egész napos kijárási tilalmat rendelnek el Ausztriában, ugyanis a november 3-án életbe léptetett korlátozások nem lassították le a vírus terjedését.

Ausztria szinte teljesen bezár

További szigorítások léptetnek életbe Ausztriában, amelyek célja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombati sajtótájékoztatóján. Bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák, csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva, és nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok, masszőrök, illetve fodrászok. Emellett a nap 24 órájára kiterjesztették a kijárási korlátozások érvényességét.

Ezt követően vasárnap Kurz újabb bejelentést tett, miszerint a kijárási korlátozások feloldása után, december 7-től Szlovákiához hasonlóan tömeges tesztelésbe kezd, írja a Die Presse.

Az osztrák kancellár elmondta, elsőként december 7-től a tanárokat fogják tesztelni antigén gyorstesztekkel, majd az egész lakosságot, még karácsony előtt, mert így szeretné elérni, hogy az idei karácsony a "lehető legbiztonságosabb" legyen.

A tömeges tesztelés logisztikai feladatait a következő hetekben készítik elő a szövetségi tartományok, valamint a katonai erők segítségével.