Az Európában egyre jobban elszigetelődő Orbán Viktornak csak egy bukott szlovén miniszterelnök jutott

Az Európában egyre jobban elszigetelődő Orbán Viktornak csak egy bukott szlovén miniszterelnök jutott

A keleti nyitás olyan jól sikerült, hogy nyugati zárás lett belőle. Az hévégén hazánkba látogat Törökország, Azerbajdzsán és Kirgizisztán vezetője, de nyugatról csak Janez Jansa, bukott, szlovén miniszterelnök jön.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnököt, a legerősebb ellenzéki erő, a Szlovén Demokrata Párt elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Teljesen értelmetlen volt beszámolni a súlytalan találkozóról.

A tárgyaláson szóba kerültek Szlovénia történetének legsúlyosabb viharkárai is, amelyek elhárításához Magyarország is segítséget nyújtott az elmúlt hetekben.

Beszéltek a világpolitikai helyzetről, az orosz-ukrán háború kapcsán a béke fontosságáról, és áttekintették az európai konzervatív, keresztény pártok előtt álló feladatokat a 2024-es EP-választások előtti időszakban.

Az atlétikai VB és a 20-i felhajtás sok politikust ide vonz, de leginkább csak keletről.

Janez Jansa részt vesz az augusztus 20-i ünnepségeken és megtekinti az atlétikai világbajnokság versenyeit is Budapesten – mondta a sajtófőnök.

A magyar miniszterelnökkel mindenesetre beszéltek a világpolitikai helyzetről, az orosz-ukrán háború kapcsán a béke fontosságáról, és áttekintették az európai konzervatív, keresztény pártok előtt álló feladatokat a 2024-es EP-választások előtti időszakban.

Janez Jansa részt vesz az augusztus 20-i ünnepségeken és megtekinti az atlétikai világbajnokság versenyeit is Budapesten – jelezte Havasi Bertalan.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnököt, a legerősebb ellenzéki erő, a Szlovén Demokrata Párt elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)