Az irodai lyukasztó szerepe a rendszerezésben (x)

Az irodai lyukasztó szerepe a rendszerezésben (x)

Akár egy irodai munkahelyen dolgozunk, akár egy otthoni dolgozószobában, a dokumentumok, papírok szelektálása, majd lefűzése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne uralkodjon el a káosz a környezetünkben. Számtalan eszköz létezik, amely segíti a munkánkat.

Már a bútorok kiválasztása, ahol dolgozunk, befolyásolhatja, hogy sikerül-e állandóan rendet tartani. A megfelelő polcok, fiókok, tárolók beszerzése után jöhet a nélkülözhetetlen irodaszerek összeválogatása, amelyhez az irodaplus.hu webáruház ajánlatait érdemes végigböngészni.

Kicsi a bors, de erős

Teljes mértékben igaz ez a mondás az egyik legfontosabb irodai kellékre, a lyukasztóra. Amikor egy új irodai munkahelyen kezdünk és megkapjuk a számítógépet, irodaszereket, és keletkeznek a munkaanyagok, rögtön az első lesz, amit kérdezni fogunk, hogy “És a lyukasztó?”. Az irodai papír lyukasztók segítségével megteremtjük a minket körülvevő rend alapjait, legyen szó akár egy nyílt terű irodáról vagy home office-ról.

A lyukasztóról mindenki úgy véli, hogy egy végtelenül egyszerű eszköz, mégis ha belegondolunk, már munkánk első napjától szükségünk van rá. Létezik egy általános, sokak által ismert darab, de a speciális munkákhoz, egyszerre sok lap átlyukasztásához egyedi termékekre is szükség van, amelyet az Irodaplus tud biztosítani.

Többlyukú, nagy teljesítményű lyukasztók

A lyukasztókat számos szempont alapján lehet csoportosítani, és a webáruházban minden lehetséges jellemzőt megtalálunk, amely alapján szűkíteni tudjuk a keresésünket. Az egyik legfontosabb szempont, hogy rendelkezik-e ez az eszköz távtartóval.

A távtartó nagy segítségünkre lehet, amikor olyan dossziét használunk anyagaink lefűzéséhez, amelynek máshol helyezkedik el az emelőkarja és a szorítólemeze. A távtartó egyszeri beállításával az azonos helyen kilyukasztandó papírok egy helyen lesznek lyukasak, így a dossziéban rendezetten tudjuk őket egymáson tárolni.

A biztos tárolás érdekében érdemes több lyukkal is biztosítani a lefűzést. Ilyenkor használunk négylyukú irodai papírlyukasztót. Amennyiben sok dokumentum képződik, és egyszerre kell őket kilyukasztani, az Irodaplusból be tudunk szerezni nagy teljesítményű változatot is, amely 40, 70 vagy akár 150 lap egyidejű kilyukasztására is alkalmas.

Egyedi megoldások, speciális igények

Lyukasztóval már a gyerekeknél is találkozhatunk óvodai vagy otthoni kézműves foglalkozásokon, amikor is nem az adott papír kilyukasztása a szempont, hanem a keletkezett papír alakja, annak további kreatív felhasználása. Ezek az egylyukú eszközök lehetnek szív, csillag vagy akár valamilyen állat formájúak.

Egylyukú változatra az irodai munkánál is lehet szükség, ezek a legkönnyebben használható eszközök. Léteznek még elektromos és asztalra helyezhető fémházas, karos lyukasztók is, de lehet kategorizálni gyártó, ár, szín, kapacitás, zöld terméktípus, anyag vagy az állítható lyuktávolság szerint is. Így biztos lehet benne mindenki, hogy a kínálatban megtalálja a megfelelő darabot.