Az izraeli hadsereg drónnal vadászta le a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

Az izraeli hadsereg drónnal vadászta le a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

Egy menekülttáborban legkevesebb 24 palesztin életét vesztette, amikor felrobbantottak egy lakóépületet. Az övezet északi részén fekvő Dzsabaliában több száz holttestet emeltek ki az izraeli hadsereg által megsemmisített több mint 300 épület romjai közül.

Palesztin jelentések szerint Dir al-Balahban dróntámadással kivégezték az övezet polgári hírszerző rendszerének parancsnokát, Zahar Hamed Alkolit, és egy társát.

Civilek is nagy számban áldozatul estek az izraeli támadásoknak.

Egy másik, az iszlamista Hamász terrorszervezet felügyelte gázai egészségügyi hatóság által közölt jelentés szerint az övezet közepén fekvő Nuszeirat menekülttáborban életét vesztette legkevesebb 24 palesztin egy lakóépület felrobbantásánál. Az izraeli katonai szóvivő bejelentette, hogy kivizsgálják az állítást.

A Gázai övezet északi része mentőszolgálatának szóvivője szerint több száz holttestet emeltek ki épületek romjai közül, miután az izraeli hadsereg (IDF) az elmúlt hetekben hadműveletet hajtott végre az övezet északi részén fekvő Dzsabaliában, melyben közlése szerint megsemmisítettek több mint háromszáz épületet.

Halott asszony lába a romok alatt a Gázai övezet középső részén fekvő Nuszeirat menekülttábort ért izraeli légicsapás után.

Az IDF közleménye szerint vasárnap megölték célzott légicsapással a járműjével közlekedő Azmi Abu-Dakkát, egy magas rangú Hamász-tisztségviselőt, aki a szervezet fegyver- és pénzellátásáért felelt.

Nagy erőkkel folytatódnak az izraeli légicsapások.

Az izraeli erők az utóbbi napokban több tucat célpontot támadtak az övezetben, eltalálták többek közt a Hamász két alacsonyabb szintű parancsnokát, akik a Rafahban működő izraeli egységek megtámadására készültek.

Vasárnap is megszólalt a légvédelmi riasztás a Gáza szomszédságában fekvő izraeli Szderót városban és környékén, miután rakétákat lőttek irányukba az övezetből. A város önkormányzata bejelentette, hogy a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogott egy lövedéket, személyi sérülés vagy anyagi kár nem keletkezett.

(MTI)

(Címlapkép: Túlélők után kutatnak palesztinok a Gázai övezet középső részén fekvő Nuszeirat menekülttábort ért izraeli légicsapás után 2024. május 14-én. MTI/EPA/Mohamed Szaber)