Az '56-os naplót is kifütyülték a balosok

Több százan érkeztek kereplőkkel és sípokkal a Kossuth téren tartott központi állami megemlékezésre. A miniszterelnök kifütyülésére Juhász Péter és az Együtt szólított fel pár nappal korábban. A Valton biztonsági cég emberei igyekeztek kiszűrni a tiltakozókat, de néhányan így is bejutottak a tömegbe. Ahogyan az a baloldali és fideszes keménymag találkozásai alkalmával történni szokott, ezúttal is heves szóváltás,sőt több helyen dulakodás is kialakult.Ungváry Krisztiánt is megütötte valaki, ám a történész vérző fejjel is fújta tovább a sípot.

A tiltakozók erős felindulásból kifütyülték a rendezvényen felszólaló Andzrej Duda lengyel elnököt, sőt az égvilágon semmilyen aktuálpolitikai mondanivalóval sem rendelkező ünnepi műsort is.

A balosok töretlenül fütyültek és fújoltak akkor is, amikor egy fiatal fiú '56-os naplójából olvastak fel részleteket.

Nem csak a szoci akciónyugdíjasok, de a köztévé is hozta szokásos formáját az ünnepen. Sokaknak feltűnt, hogy a Duna Televízió közvetítésében alig, vagy egyáltalán nem hallatszik a tiltakozók zajongása, míg a Hírtv-n tisztán kivehető a fütyülés. A rejtélyes jelenség lehetséges magyarázatára egy tmblr bejegyzés mutat rá, amely szerint

az 5 Khz feletti hangokat a közmédia közvetítéséből lekeverik.