Az Avason razziázott a Jobbik (videó)

Jobbikos városvezetés esetén elképzelhetetlen lenne, hogy önkormányzati lakásban élhessen olyan, aki vét a törvény ellen.

Az egyik avasi lépcsőház lakói hiába jelezték a hatóságoknak és a Miskolci Ingatankezelőnek, hogy az egyik önkormányzati lakásban élő igénytelen család folyamatosan lopja az áramot, tetemes költségekbe verve a társasházat, nem történt intézkedés. „Megelégelték, hogy mások helyett is fizessenek, nem beszélve a bűzről és a csótányokról, ezért hívtak minket” - Jakab Péter ezzel magyarázta, miért jelent meg a Jobbik az Avason.
 
A párt frakcióvezetője elmondta, jobbikos városvezetés esetén elképzelhetetlen lenne, hogy önkormányzati lakásban élhessen olyan, aki vét a törvény ellen. „Ma ezzel szemben nagyon sok törvénytisztelő miskolci hiába vár lakásra, miközben a rendbontók nemcsak hogy kapnak, de még akkor sem teszik ki őket, ha megszegték a bérleti szerződést, például a jogtalan áramvételezéssel” - fogalmazott.
 
Szerinte a Fidesz jogszabályalkotásba menekül a cselekvés elől: Csöbör Katalin évente elfogadtat egy-két törvénymódosítást a Parlamentben fészekrakó-ügyben, hogy fenntartsák a munka látszatát, miközben a már évek óta hatályban lévő jogszabályok alapján is el lehetne távolítani a rendbontókat nemcsak az Avasról, de Miskolcról is, ez azonban nem történik meg. A papírgyártás megy, a rendteremtés nem, és ezen az sem segít, hogy a fideszes vezetés hamarosan a sokadik „minden idők legnagyobb közbiztonsági csomagját” fogja a miskolci közgyűlés elé tárni – összegzett Jakab. Hozzátette, minden közbiztonsági csomag annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle, ehhez azonban nem elég költeni az adóforintokat és nyomogatni a gombokat a testületi ülésen, dogozni is kéne.