"Az Eb eddigi legőrültebb meccse"

"Dráma, izgalom, világklasszis gólok, az Eb legjobb meccse, Magyarország kemény lesz" - külföldi vélemények a döntetlenről.

Gólok, dráma, izgalom, világklasszis gólok - a Magyarország Portugália mérkőzés mindent megadott, amitől egy futball-szív gyorsabban ver - írja beszámolójában a kicker.de.

A La Gazzetta dello Sport szerint a magyar-portugál meccs volt eddig az Eb legőrültebb és legjobb meccse, ahol megtörtént a lehetetlen,"Magyarország, melyet a csoport leggyengébb csapatának tartottak, első helyen végzett, és megtörtént a lehetetlen, Portugália csak csoport harmadikként jutott tovább".

dfg

A Ricardo Carvalho és Németh Krisztián párharca. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Spiegel.de kielemezte, miért tudta a magyar válogatott maga mögött tartani a portugálokat. Kiemelték Bernd Storck taktikai érzékét, a magyarok rugalmasságát, az erős baloldalt és persze a hatékony támadójátékot: miközben a magyarok kilenc kapura lövésből három gólt szereztek, a portugáloknak ez 21-ből sikerült. De megemlítik a hatékony és pontos védekezést. Nincs a magyarnak igazi sztárja - írják, Király Gábor pedig az Eb legöregebb játékosa, aki rendkívül népszerű a hazájában. Meg is említik, hogy a meccsre sok magyar vett fel szürke mackónadrágot. Bernd Storck mind a 20 mezőnyjátékosát bevetette - írják, miközben a német csapatban csak 16-ot, a portugáloknál csak 17-et. Kiemelték, hogy minél erősebb a magyar csapat ellenfele, annál inkább operálnak hosszú labdákkal. Külön foglalkoznak Dzsudzsák Balázzsal is: ő a csapat feje, sokoldalú és bevethető mindkét oldalon.

Természetesen a belga játékosok is nyilatkoztak a nyolcaddöntős ellenfelükről:

Eden Hazard, a belga csapat középpályása szerint

"Magyarország kemény lesz. Megnéztük a portugálok elleni meccsük végét, 200 százalékot nyújtanak és nagyon jó játékosaik vannak. Jó teljesítményre van szükségünk, hogy bejussunk a negyeddöntőbe."

A belga csapat szöetségi kapitánya szerint a magyar ellen türelemre lesz szükségük. A belgák másodedzője szerint a magyarok csapatként jók, de figyelemreméltó a támadójátékuk.

Ha gólt tudsz szerezni a portugálok ellen, akkor a csapatodban van spiritusz! Higgadtnak kell maradnunk, analizálni fogjuk a magyarok játékát.

- dicsérte a magyar csapatot Vital Borkelmans.

A magyarok csapatként jól dolgoznak együtt, figyelemreméltó a támadójátékuk. Ha három gólt tudsz szerezni Portugália ellen, akkor van spiritusz a játékodban! Megpróbálunk higgadtak maradni, és mindig csak a következő akadályra koncentrálni. Analizáljuk a magyarok játékát, és mindent megteszünk azért, hogy vasárnap készen álljanak a játékosok” – vélekedett Vital Borkelmans, a belga nemzeti csapat másodedzője.