Az ENSZ főbiztosa szerint idegengyűlölő és szívtelen ország vagyunk

Sőt, iszlamofóbok is. 

Csütörtöki közleményében a politikus nem sajnálta a dehonesztáló jelzőket Magyarországtól. Azt írja, 

szívtelen, idegengyűlölő és iszlamofób 

ország vagyunk. Szerinte a magyar hatóságok tegnapi intézkedései a déli határnál "a nemzetközi jog színtiszta megsértését" jelentették. Úgy véli, a jelenlegi kormány politikájának középpontjában a xenofóbia és a muszlimok gyűlölete áll. 
 
Az emberi jogi főbiztos egyetlen szót sem vesztegetett a határt megrohanó migránsok agressziójára, vagy arra,  hogy 

a szerb oldalon táborozó emberek az égvilágon semmilyen ellátást, vagy humanitárius segítséget nem kapnak Belgrádtól. 

Zeid júniusban azt követelte, hogy az Európai Unió fogadjon be egymillió menekültet. A hercegről érdemes tudni, hogy a jordániai királyi család sarja. A migránsok jogaiért való kiemelkedő aggódása mögött a humanitárius szempontokon túl az is állhat, hogy hazája minél hamarabb megszabadulhasson a több, mint hatszázezer szíriai menekült jelentette tehertől. 
 
Amúgy a családja által vezetett Jordánia a különböző emberi jogi szervezetek éves összesítéseiben a "részben szabad", és a "nem szabad" kategóriák között szokott mozogni. Csak a múlt hónapban két embert helyeztek vád alá egy cikk, illetve egy Facebook bejegyzés (!) miatt, amelyben a kormányt kritizálták. Zeid herceg minden bizonnyal ugyanilyen kemény hangvételű tiltakozó levelet írt rokonának, II. Abdullah királynak - csak azért nem tudunk róla, mert a családi szennyest jobb körökben nem illik kiteregetni...