Az Iszlám Állam vállalta az isztambuli merényletet

A tájékoztatás szerint a merényletet "a kalifátus egyik hősi katonája" hajtotta végre, aki "megtámadta a leghíresebb éjszakai szórakozóhelyet, ahol a keresztények éppen pogány ünnepüket tartották".

A terrortámadást szilveszter éjszaka az Ortaköy negyedben, a Boszporusz európai partján található Reina klubban követték el. A merényletben legalább 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek, az áldozatok között sok a külföldi.

Kanadai és orosz áldozata is van az isztambuli merényletnek

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök helyi idő szerint vasárnap este osztotta meg azt az értesülését, hogy az isztambuli Reina Klubban elkövetett vérengzés halálos áldozatai között egy kanadai állampolgárságú nőt is azonosítottak.Ugyancsak hétfőre virradó éjszaka közölte Oroszország isztambuli főkonzulátusa, hogy egy orosz állampolgárságú nő is meghalt a terrorcselekményben.

A Hürriyet című tekintélyes török napilap előzőleg titkosszolgálati forrásra hivatkozva hétfőn azt írta, hogy az IÁ egyik közép-ázsiai, feltehetően üzbég vagy kirgiz állampolgárságú tagja lehetett a merénylet elkövetője.