Az MSZP a DK-ra keni a krumplit

A cigányok által krumpliosztással vádolt szoci képviselő szerint nem az MSZP, hanem a DK osztott tartós élelmiszert a pilisi időközi választás előtt. 

Az N1TV stábjával hétfő délután Pilisen forgattunk, ugyanis azt az információt kaptuk, hogy választási csalás gyanúja merült fel a vasárnapi időközi önkormányzati választás kapcsán. Ahogy az a videónkban is látható, a cigánysor több lakója is beszámolt arról, hogy a szocialista jelölt állítólag 10 kg krumplit osztogatott egy-egy szavazatért. Többen azért voltak felháborodva, mert ők nem tudtak a lehetőségről, míg mások pedig azért, mert szerintük így használják ki a szegénységüket, így veszik meg a rászoruló cigányok szavazatait.

Az Origó ma délután címlapon számolt be a "szokatlanul hosszú" kisfilmünkről. A cikkben olvasható a frissen megválasztott szocialista jelölt, Marsovszky István reakciója is, aki elmondja, hogy "megteszik a megfelelő jogi lépéseket". Ennél azonban jóval érdekesebb az, hogy az elaprózódott baloldal levitézlett pártja a Demokratikus Koalícióra keni a krumpliosztást, ami a képviselő szerint nem is krumpli volt, hanem "tartós élelmiszer". Marsovszky emellett sajnálatosnak nevezte, hogy "a DK akciója miatt ő került most nehéz helyzetbe". 

A hírportál megkeresésére a rendőrség csütörtökre ígért tájékoztatást a feljelentésekkel kapcsolatban. Portálunk úgy tudja, hogy a Helyi Választási Irodához a mai napon benyújtásra kerültek a bizonyítékok a krumpliosztásról. A bizottságnak három napon belül kell elbírálnia a panaszt. 

Bár nem lényeges, de kis helyesbítés az Origó cikkéhez: jelenleg a 11 fős testületben a Pilisi Vállalkozások Egyesületének nem öt, hanem négy képviselője van, a Jobbiknak kettő, a Fidesz–KDNP-nek nem kettő, hanem három, az MSZP-nek pedig egyelőre még nem kettő, hanem egy (a frissen megválasztott Marsovszkyt még nem számoljuk bele, ki tudja, mit hoz a HVB döntése).

A cigánysoron forgatott kisfilmünk: