Az MSZP tisztasági csomagokkal kedveskedne a menekülteknek

Az MSZP arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy minden Budapestre érkező menekülten tisztasági csomaggal segítsen.

 Kiemelte, a főváros is jobban járna, ha az életüket mentő, sokszor családosan, kis gyermekekkel érkező menekülteknek nem embertelen körülmények között kellene eltölteniük néhány napot a városban. Az MSZP ezért azt is kéri a városvezetéstől, hogy nyissa ki az összes közterületi illemhelyet, továbbá vegye fel a kapcsolatot a menekülteket segítő civil szervezetekkel, akiknek az adománygyűjtését üres raktárhelyiségekkel is segítse.

Azt mondjuk érdemes lett volna megkérdezni Kunhalmi Ágnestől, hogy a Görögországba eljutott menekültek mitől mentették ott az életüket? Különösen érdekes lenne ez azok esetében, akik még az EU szerint is biztonságos országból érkeznek. Bár azt tudjuk, hogyha nem magyarokról van szó, akkor a szocialisták mindig szeretnek az irgalmas szamaritánus szerepében tetszelegni. Sajnos a magyarokkal a Magyar Szocialista Párt nem volt mindig ilyen megértő. Itt egy plakát például 2004-ből.