Az urizáló MÁV és az eszetlen pénzszórás esete

Az ország vezetésében láthatóan senkit nem zavar, hogy a MÁV vezetése a vasút felújítása helyett miért autókat vásárol magának.

A Jobbik elképedve áll az állami vasúttársaság által meghirdetett botrányos keretszerződés felháborító ügye előtt - áll a párt pénteki közleményében, amiben a MÁV legújabb autóbeszerzésére reagálnak. Mint ismert, nemzeti vasúttársaságunk 1352 darab gépjárművet vásárol.

Lecseréli járműparkját a MÁV

Érzik odafent a lényeget, a prioritásokat. Elvégre mégsem furikázhatnak a tekintetes vezérigazgató urak és hölgyek 2-3 éves autókban, sőt, valami egészen groteszk, mucsai, hallatlan dologként: vonattal, ahol - skandallum - vegyülni kéne a pórnéppel. Arról nem is beszélve, hogy így 'majd mindennap elkésnének a munkából.A keretszerződés a MÁV-csoport részére történő közúti gépjárműpark tartós bérlete és teljes körű flottarendszerű üzemeltetéséről szól.

A párt szerint miközben a fejlesztési feladatok és a rendelkezésre álló források között tátongó szakadék még EU-s pénzekből sem látszik áthidalhatónak, a közlekedéspolitika irányítóinak egy rossz szava sincs a két kézzel történő pénzszórás ellen.

"Miközben az elöregedett infrastruktúra gyalázatos műszaki állapota miatt a teljes pályaszakasz több mint 40 százalékán állandó sebességkorlátozás van érvényben, és a vontatóállomány, valamint a személykocsik átlagéletkora is túllépte a tervezési élettartamot, azaz a 30 évet, miközben hazánkban a szintbeli kereszteződések csaknem fele még mindig biztosítatlan, és a korridorvonal-hálózat felújításából is 1000 km visszavan"

Emlékeztetnek: nem lehet tudni, hogy hosszú távon mi lesz a sorsa mintegy 1700 kilométernyi, a permanens lerohasztás állapotába taszított mellékvonalnak, az illetékesek urizáló hajlamaiknak ellenállni nem tudva, inkább új személygépkocsikra költik az adófizetők pénzét…

A Jobbik a leghatározottabban felszólítja a kormányt, hogy vessen véget az ámokfutásnak, és azonnal állítsa le az indokolatlan közpénzherdálást! - áll az Ander Balázs által jegyzett közleményben.