Azonnali fegyvernyugvást követelt az amerikai alelnök az izraeli-palesztin háborúban

Azonnali fegyvernyugvást követelt az amerikai alelnök az izraeli-palesztin háborúban

Kamala Harris a túszok érdekében legalább hathetes időtartamra hozná tető alá az átmeneti tűzszünetet.

Azonnali tűzszünetet követelt a Gázai övezetben átmenetileg, hathetes időtartamra Kamala Harris amerikai alelnök vasárnap Alabama államban egy történelmi megemlékezésen - adta hírül az MTI.

Az alelnök úgy fogalmazott, hogy

"a szenvedés beláthatatlan nagyságrendje miatt Gázában azonnali tűzszünetnek kell lennie".

Ugyanakkor Kamala Harris hozzátette, hogy a hathetes fegyvernyugvás időt adna minden túsz szabadon engedésére és jelentős mennyiségű segélyszállítmány eljuttatására a palesztin területen élőkhöz.

Kamala Harris kijelentette, hogy az izraeli kormánynak többet kell tennie, hogy a Gázába irányuló segélyek mennyisége jelentősen növekedjen.

Ebben "nincs kifogás"

- húzta alá Joe Biden helyettese.

Emellett Kamala Harris vasárnap Alabama déli szövetségi állam Selma városában részt vett azon a hagyományos meneten, amelyet az 1965-ös úgynevezett véres vasárnap (Bloody Sunday) emlékére tartanak évről-évre. Az Alabama állambeli város egy hídján 59 évvel ezelőtt polgárjogi aktivisták szavazati reformokat követelő felvonulását a rendőrök erőszakkal számolták fel.

(Címlapkép: Joe Biden amerikai elnök rendeletet ír alá a mesterséges intelligencia (MI) felhasználási szabályainak kidolgozásáról Kamala Harris alelnök jelenlétében a washingtoni elnöki hivatal, a Fehér Ház Keleti termében 2023. október 30-án. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)