Azonnali vizsgálatot az N1TV stábját ért inzultus miatt!

A Jobbik vizsgálatot és válaszokat akar a Belügyminisztériumtól és a rendőrségtől.

A párt közleményében hívja fel a figyelmet arra:

"a stáb felvételén egyértelműen látszik, hogy közterületen leütöttek egy személyt, ezt követően a bántalmazók a felvételt készítő tévéseket primitív módon fenyegetni kezdték, a stáb hölgy tagjait is perceken át válogatott ocsmányságokkal illették. Viszont az arra járó rendőri egység a tévéstábot igazoltatta ahelyett, hogy az egyértelmű bűncselekmény elkövetőit vonta volna eljárás alá, sőt velük szó szerint 'bratyizni' kezdtek."

A Jobbik szerint „az eljárás tűrhetetlen, és minden jó érzésű embert felháborít”. Azonnali vizsgálatot, és világos válaszokat várnak az alábbi kérdésekben:

„hogyan lehetséges, hogy a nyilvánvaló bűncselekmény ügyében az elkövetővel szemben nem járnak el annak ellenére, hogy az esetről felvétel készült? Miért az esetet rögzítő stábot vetik alá rendőri vegzálásnak? A vizsgálat derítse ki azt is, van-e összefonódás a rendőri egység tagjai és a bántalmazó taxisofőr között! A rendőrség becsületén esett csorba miatt követeljük, hogy az eljárás legyen példásan gyors és szakszerű, a vizsgálati megállapításokat pedig kövessék megfelelő jogi és személyi konzekvenciák!”

Csütörtökön került fel az N1TV honlapjára, hogy megtámadták az online televízió stábját, miután felvették, hogy többen összevernek egy férfit. A tévések a rendőrségtől kértek segítséget, akik a stábot igazoltatták, az elkövetőket pedig futni hagyták.