Azonosították a pénteken meggyilkolt lányt

A 18 éves Katalint brutális kegyetlenséggel ölték meg. A rendőrség nagy erőkkel keresi a gyilkost.

A 18 éves bátonyterenyei P. Katalin az iskolából mehetett haza, amikor gyilkosa elrabolhatta – tudta meg a Bors. A lány holttestét húsz kilométerre lakóhelyétől, egy Ivád melletti erdőben talál­ta meg egy vadőr. Katalin feje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A rendőrség egyelőre nem találja a gyilkost.

A fiatal lány nevelőapja szerint Katalin csütörtökön délután háromkor indult haza az iskolából. “Busszal járt a salgótarjáni suliba, így két lehetőség van: Salgótarjánban vagy Bátonyterenyén kaphatta el őt a tettes.

Kati csöndes, visszahúzódó lány volt. Nem ismerkedett fiúkkal, nem járt senkivel, barátnője sem volt. Magától biztosan nem ült volna be egy idegen autójába. A rendőrség minket is kikérdezett, a lányunk holttestét Egerbe szállították, ott boncolják fel. Azt is vizsgálják, megerőszakolta-e a gyilkosa Katit. Az édesanyja, Zsuzsa összeomlott, a párom egész nap zokog, ezt a borzalmat sosem dolgozzuk fel" – tette hozzá a nevelőapa.

A Bors információi szerint a nyomozók most a salgótarjáni térfigyelő kamerák felvételeit elemzik, próbálják rekonstruálni, hogy Kati eljutott-e egyáltalán Bátonyterenyére. A lány családja a település Nagybátony nevű részén lakik, a Salgótarjánból érkező busz megállójától hat kilométerre. Az is elképzelhető, hogy Kati innen gyalog indult haza, s valahol útközben ütött rajta a gyilkosa.