Azt hitte a 71 éves bácsi, hogy megfordulhat az autópályán - hát, nem.

A vádirat szerint a 71 éves budapesti férfi 2015. október 27-én a déli órákban indult el Budapestről gépkocsival Kisvárdára az M3-as autópályán. Nagykállónál le kellett volna hajtania az autópályáról, azonban ezt elvétette, ezért úgy határozott, hogy visszafordul a gépkocsival, és a forgalommal szemben fog közlekedni pár száz métert a lehajtóig.
A belső sávban, a korláthoz húzódva haladt kb. 30-40 km/h óra sebességgel, amikor szembetalálkozott egy szabályosan közlekedő másik személygépkocsival, amely éppen előzött egy kamiont.
A vádlott és a másik gépkocsi vezetője is próbálta elkerülni az ütközést, azonban ez nem járt eredménnyel. Az ütközés során a vádlott gépkocsija totálkáros lett, és jelentős anyagi kár keletkezett a vétlen gépkocsiban is. Csak a szerencsén múlott, hogy a balesetben senki nem sérült meg.
 
 
A Nyíregyházi Járási Ügyészség 2015. november 11. napján gyorsított eljárásban bíróság elé állította a vádlottat. A bíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt jogerősen hat hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását egy évre felfüggesztette. Természetesen a közúti járművezetéstől is eltiltotta a bíróság a vádlottat.