Polt Péternek is foglalkozni kell a Babócsán bebukott egymilliárdos iskolai beruházással

Polt Péternek is foglalkozni kell a Babócsán bebukott egymilliárdos iskolai beruházással

Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő, a párt Somogy 2-ben induló jelöltje Facebook-oldalán közölte, megelégelte a kormányzati mismásolást, és Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul, ugyanis a Babócsán bebukott egymilliárdos iskolaberuházás kapcsán továbbra sem sikerült felelősöket megnevezni. 

Már tavaly szeptemberben el kellett volna kezdődnie az oktatásnak, azonban a terület inkább egy sittlerakóhoz hasonlít (vagy épp az is...). Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az oktatásért is felelős humántárca nem hajlandó érdemben foglalkozni az üggyel, nem válaszol a kérdésekre - és ez újabb gyanút szül a helyiekben. 

Ander Balázs levelében többek arra figyelmezteti Polt Pétert, hogy a dél-somogyi Babócsán indult iskolafelújítás- és bővítési projekt évekkel ezelőtt kezdődött, öbb mint egymilliárd forintos forrásösszegből, de aztán bebukott. Jelen állás szerint jóformán csak egy sitthalom emelkedik azon a helyen, amit már tavaly szeptemberben birtokba kellett volna, hogy vegyenek a település és a környék diákjai, pedagógusai.

A beruházás kivitelezését elnyerő cég ellen csődeljárás folyik.

"A lakossági megkeresések folyamatosak, viszont az illetékesek azt sem tudják – vagy ha tudják, akkor valamiért eszük ágában sincs elárulni –, hogy a legfrissebb helyzetkép szerint mekkora az építkezés készültségi foka, ezzel arányos volt-e a kifizetés a vállalkozás részére, történt-e állagmegóvás (ha nem, akkor miért nem), s az elemek viszontagságainak kitett, felhagyott építkezésen mekkora amortizáció következett be. Mindenki számára evidenciaként merül fel a kérdés, hogy ki a felelős mindezért? Lesz-e felelősségre vonás? És, ami szintén nem mellékes: végre mikor kezdhetik el a tanulást a közpénzből felújított-kibővített iskolájukban a diákok?" - kérdezi a jobbikos képviselőjelölt Polt Pétert.

Ander Balázs arra is kíváncsi, hogy folyik-e eljárás az ügyben az ügyészség részéről.