Visszaadja képviselői mandátumát Ferencváros korábbi polgármestere, kormánytisztviselőként folytatja

Visszaadja képviselői mandátumát Ferencváros korábbi polgármestere, kormánytisztviselőként folytatja

Csütörtökön lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról Bácskai János, Ferencváros korábbi fideszes polgármestere, erről Baranyi Krisztina, a kerület jelenlegi vezetője posztolt Facebook-oldalán.

A IX. kerületi polgármester bejegyzése szerint

Bácskai kormánytisztviselőként fog dolgozni a környezetvédelem, természetvédelem, hulladékgazdálkodás és bányafelügyelet területén.

Mint korábban megírtuk, a fideszes politikus két cikluson keresztül volt Ferencvárosi polgármestere, 2019-ben maradt alul Baranyival szemben. Baranyi szerint Bácskai az átadás-átvételkornem volt hajlandó vele kezet fogni, 2020 júliusában pedig a IX. kerületi önkormányzat egyik ülésén egy karikatúrát rakott ki maga elé, ami Baranyi Krisztinát gyalázza, otromba, sértő stílusban.

Nem csak szexista, de ócska és primitív rajzzal sértegetik Baranyi Krisztinát

"Még el sem kezdődött a testületi ülés, de Bácskai János már bebizonyította, hogy primitív, szexista és mérhetetlenül bunkó. Szégyenteljes viselkedés" - olvasható Mátyás Ferenc, a Momentum ferencvárosi képviselőjének posztjában. A fotón jól látszik, hogy Bácskai János, Ferencváros ősszel megbukott fideszes expolgármestere előtt egy karikatúra van, ami Baranyi Krisztinát gyalázza, otromba, sértő stílusban.

Mindezek mindazonáltal Baranyi megköszönte Bácskainak „a kerületért több, mint egy évtizeden át végzett munkáját”, és gratulált neki a kinevezéshez.