Preininger Rozália: Meg akarjuk tartani a nemzetünket, amit csak úgy lehet, ha leváltjuk ezt a kormányt!

Preininger Rozália: Meg akarjuk tartani a nemzetünket, amit csak úgy lehet, ha leváltjuk ezt a kormányt!

Péntek este 6 órakor Bács-Kiskun megye 6-os számú választókerületében folytatódott Jakab Péternek, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének országjárása. Az Eötvös József utcában tartott utcafórumon szép számmal jelentek meg az érdeklődők.

A pártelnök az előválasztási részvételre, illetve a helyi civil képviselő-jelölt, Preininger Rozália melletti voksolásra biztatott. A rendezvényen részt vett a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt alelnöke Potocskáné Kőrösi Anita is, aki Somogy 4. választókerületében indul az előválasztáson.

Jakab elsőként arról beszélt, hogy az ellenzéki összefogást a választók akarata hívta életre, mivel a 2018-as országgyűlési választásokon az akkori pártelnökök a saját egójukkal voltak elfoglalva, és arra koncentráltak, hogy ki legyen a második, a legerősebb ellenzéki párt.

Sokra mentünk vele. Kétharmad lett belőle

- fogalmazott, hozzátéve, hogy nem hallgattak az emberekre, és nem fogtak össze a Fidesz ellen.

Az elszámoltatás fontosságáról szólva elmondta, hogy 

mindenki azt kapja, amit megérdemel: tisztességes munkáért tisztességes bér, egy ledolgozott életért méltó nyugdíj, a lopásért pedig kóter járjon!

Azt mondta, a kormányzatnak vissza kellene adni azokat a forrásokat, amik ahhoz szükségesek, hogy a választókerületben lévő településeket rendben tarthassák.

Úgy véli,

a kormány olyannyira elszakadt a magyar valóságtól, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben azt bírta mondani, hogy arra számítanak, hogy hamarosan nyugat-európai emberek fognak ide jönni a jobb élet reményében, miközben a német Günthernek nem valószínű, hogy tetszene neki a nettó 200 ezer forintos bajai fizetés. Hozzátette: tévedés azt hinni, hogy Orbán már eleget lopott: a tolvaj csak akkor nem lop többet lopni, ha eltörik a kezét.

A magyar néppárt miniszterelnök-jelöltje kiemelte azt is, hogy a Fidesz-kormány a rossz gazdasági helyzet miatt kivándorolt magyarok helyére olcsóbb külföldi munkavállalókat hív az országba, miközben a Fidesznek a hazai vállalkozásokat és családokat kellene támogatnia, de ehelyett ellopják a pénzt.

Kitért arra is, hogy ráadásul felháborító módon mindeközben lehallgatják azokat, akik kritizálni merészelik a kormányt.

Hát mégis ki engedte be őket a hálószobákba? Szájer Józsi nem akar bejönni? Én azt mondom, hozzám ne jöjjön!

- mondta, szavait kacagás és taps fogadta.

Az ellenzéki előválasztáson Bács-Kiskun megye 6-os számú választókerületében a Jobbik támogatásával induló civil képviselő-jelölt, Preininger Rozália arról beszélt, hogy ugyan nem szeretne konkrétan senkire negatívat mondani, azt viszont leszögezte, nem tetszik neki, amit lát, hozzátéve, hogy "haa a nép hangja nincs képviselve eléggé a kormányban, az baj."

A mindennapi munkám során azt tapasztalom, hogy kiürül a vidék, a fiatalok elmennek, és szépen lassan meghal az ország.

- fogalmazott. A mezőgazdasággal foglalkozó jelölt szerint a diplomások nem tudnak helyben boldogulni, hanem elmennek a sokkal élhetőbb Angliába vagy Németországba, így ezen mindenképpen változtatni kell.

Kiemelte,

Meg akarjuk tartani az országunkat és a nemzetünket, amit csak úgy lehet, ha összefogunk és leváltjuk a kormányt!

Preininger feidézte, korábban a térség, és kifejezetten Bácska az ország egyik mezőgazdasági éléskamrája volt, mára viszont ez megváltozott. És hogy miért kényszerül egy bácskai elmenni külföldre? Azért, mert nem kap itthon olyan fizetést, amiből meg tudja élni.

Mint elmondta, egyre többen fordulnak hozzá, hogy egyszerűen nincs élelmiszerük, éheznek.

Hogy lehet az, hogy annak ellenére, hogy itt terem meg a gabona legnagyobb része, mégsincsen kenyér a családok asztalán? Ez tarthatatlan, szégyen, gyalázat!

- fogalmazott.