Ferrari első sor Bahreinben, Hamilton büntetéssel csak a 9. helyről indulhat

Kvalifikáció.

Q1

A Q1-ben Max Verstappen hibája hozta az első izgalmas momentumot, a holland túl nagy tempóval próbált áthajtani az egyik kanyaron, a Red Bull nem tapadt be, így a falban végezte a fiatal pilóta. Verstappen a szezon első hétvégéjén is hibázott az időmérőn.

Az utolsó továbbjutó, 15. helyen Fernando Alonso végzett, aki ezredre azonos időt autózott Grosjeannal, úgy, hogy a francia komolyat hibázott, túlfutott az egyik kerékvetőn. A Haas pilótája nagyon csalódott lehet, mert csapattársa a hetedik helyen ment tovább.

A Q1 két leggyorsabb pilótája Räikkönen és Vettel voltak, ebben a sorrendben.

A kiesők: Grosjean, Ericsson, Szirotkin, Leclerc, Stroll.

Q2

A második szakaszban a legnagyobb meglepetést Pierre Gasly és a Toro Rosso-Honda 9. helye jelentette, míg a McLaren gyengélkedése a 13-14. helyen, Alonso-Vandoorne sorrendben.

Az első kettő helyen Vettel és Hamilton jutott tovább. A kiesők: Hartley, Pérez, Alonso, Vandoorne.

Q3

A Q3-ban nem jött a Mercedes partimódja, a Ferrari erőből megnyerte a kvalifikációt. Lewis Hamilton csak a 4. helyen végzett, így a váltócsere miatt kapott öt rajthelyes büntetés után csak a 9. pozícióból indulhat.

Az időmérő legnagyobb meglepetése Pierre Gasly 6. helye, ami a rajtrácson 5.-et fog érni Hamilton hátrasorolása után. Úgy tűnik, hogy a Honda tényleg kezdi összerakni a motort.

(címlapfotó: Formula1.com)