Csak a szokásos: Bakondi György ismét rettegett egyet, több tízezer menekülttől tart

Csak a szokásos: Bakondi György ismét rettegett egyet, több tízezer menekülttől tart

Bakondi György szerdán az M1 aktuális csatornán arról beszélt, idén eddig 7600 határsértőt fogtak el Magyarországon, és 97 embercsempész ellen indítottak eljárást.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint ez azt jelenti, hogy a magyar határon folytatódik a tavaly óta jellemző tendencia.
    
Bakondi a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Frontex, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség magyarországi műveleteinek felfüggesztésével kapcsolatban azt mondta: az unió azt várja Magyarországtól, hogy a határra érkező migránsokat engedje be, és tartsa őket az országban a menekültkérelmük elbírálásig.

Lelép az országból a Frontex, amíg a kormány nem teljesíti az Európai Bíróság döntését

Az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex reméli, hogy hamarosan folytathatja a magyar határőrséggel közösen végzett határőrizeti feladatok ellátását - közölte csütörtökön a varsói székhelyű ügynökség szóvivője. Chris Borowski az MTI-nek egyúttal megerősítette az arról szóló szerdai bejelentést, hogy a Frontex felfüggesztette műveleteit a magyar határszakaszon mindaddig, amíg Magyarország nem teljesíti maradéktalanul az Európai Unió Bíróságának a magyar menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokról szóló decemberi döntését.

Bakondi szerint ez a 2015-ös helyzet visszatérését jelentené, vagyis azt, hogy több tízezer ember érkezne rövid időn belül.

Kijelentette: a kormány ragaszkodik a magyarok által támogatott migrációs politikájához, nem kívánja tömegesen beengedni az ismeretlen identitású, jogellenesen érkező embereket.

(MTI nyomán)