Kiderült, kinek adta el az állam a stranddal rendelkező siófoki hotelt

Kiderült, kinek adta el az állam a stranddal rendelkező siófoki hotelt

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. még májusban adta el 1,5 milliárd forintért az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt-hez (Bahart) tartozó siófoki Hotel Mólót. Az mfor.hu most azt is kiderítette, hogy az Azúr Szórakoztatóközpont Szabadidő Szolgáltató Kft-nek sikerült a győztes licitet tennie.

A hajózási társaság a koronavírus-járványra hivatkozva döntött úgy, hogy több balatoni ingatlanát is eladja. Eddig a balatonboglári Sellő kempinget és a balatonszemesi Hattyú kempinget is 1-1 milliárd forintért adták tovább, így a három üzletből összesen 3,5 milliárd forintot kerestek.

A balatonboglári kempinget a kecskeméti Terebezd Trade Kft. vette meg, míg a balatonszemesi kempinget a Nagygyörgy Tibor által tulajdonolt Biggeorge Property Zrt. ingatlanfejlesztő érdekkörébe tartozó ingatlanbefektetési alap szerezte meg.

A siófoki Hotel Mólót megvásároló Azúr Szórakoztatóközpont Kft. tulajdonosa Kolarics Gergely, aki cégével tavaly 1,3 milliárd forintos forgalom mellett 164 millió forintos nyereséggel zárt.