Nem találja ki, ki vette meg a balatoni golfpályát!

Tipp? Nem, most nem Mészáros Lőrinc.

A Royal Balaton Golf & Yacht Zrt.-t hiába minősítette a kormány 2015 nyarán kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté, a cég már ekkor felszámolás alatt állt - írja a 24.hu.

Az üzemeltető ezért 2016 áprilisában 1,1 milliárdért, néhány hónap múlva csökkentett áron 1 milliárd forintért szerette volna értékesíteni a golfpályát. Nyár közepén már 780 millióért kínálták a területet, amit végül mindössze 390 millióért vettek meg.

A 24.hu kíváncsi volt, ki vásárolta meg a 60 hektáros területet, ezért felkereste a Magyar Golf Szövetséget, akiktől azt a választ kapták, hogy a Szövetség még nem értesült az ügyről, nem tudja ki az új tulaj, de örülnek, hogy valaki megvette és fennmarad a golfpálya.

Érdekes azonban, hogy a szövetség nem tud az adás-vételről, mivel a jelek szerint épp annak elnöke, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert közeli vállalathoz került a pálya.

A lap megszerezte az ingatlan tulajdoni lapját, amin új tulajként a Vaperty Investment Zrt. szerepel. Az egy éve alakult cég egyetlen tagja Vagács András, aki Szivekhez és általa Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor vejéhez köthető.

Ahogy azt írtuk, a Vaperty Investment Zrt. az Opten cégadatai alapján gyakorlatilag egy üres cég, tevékenységi köre a vagyonkezelés, jegyzett tőkéje 5 millió forint. Ez a cég tett most le elvileg csaknem 400 millió forintot a golfpálya 60 hektáros területéért - írja a lap, ami tüzetesebben megvizsgálja Tiborc és Szivek az elmúlt időszakban kapott megrendeléseit és üzleti ügyeit.