Ilyen nincs: koronavírus-balhé miatt félbeszakították a brazil-argentin vb-selejtezőt

Ilyen nincs: koronavírus-balhé miatt félbeszakították a brazil-argentin vb-selejtezőt

Talán még soha nem látott jelenetek zajlottak le Brazília–Argentína világbajnoki selejtezőmérkőzésen vasárnap este, amikor hivatalos személyek léptek a pályára azzal a szándékkal, hogy több játékost is karanténba helyeztessenek.

A mérkőzés félbeszakadt.

A Nemzeti Sport azt írja, a brazil egészségügyi hivatal munkatársai mérkőzés közben próbálták meg karanténba helyezni a vendégcsapat négy játékosát, amiért azok a helyi szaktárca véleménye szerint megszegték, sőt, szándékosan kijátszották a koronavírussal kapcsolatos, júniusban hozott szabályozást, mely szerint teszteredménytől függetlenül 14 napos karantén vár mindazokra, akik úgy utaznak Brazíliába, hogy azt megelőzően kevesebb mint két héttel Nagy-Britanniában jártak. Mivel az argentinok közül többen Angliában fociznak, ez a szabály sérült.
 


A lap emlékeztet, hogy mindössze néhány órával a két csapat világbajnoki selejtezőjének kezdete előtt már megpróbálták karanténba helyezni az argentin labdarúgó-válogatott négy tagját, Emiliano Martínezt, Emiliano Buendíát, Giovani Lo Celsót és Cristian Romerót, de a mérkőzés kezdetére úgy tűnt, külön engedélyekkel sikerült legyőzni a bürokratikus akadályokat.

Ugyanakkor a kemény összecsapásokkal induló mérkőzés ötödik percében megjelentek az egészségügyi hivatal munkatársai, akik rendőri segítséggel szerették volna elérni, hogy ott helyben karanténba helyezzék a négy futballistát.

A csapatok némi vitatkozás után levonultak a pályáról, majd az argentin Lionel Messi 20 perccel később már civil öltözékben lépett vissza a pályára, hogy szót váltson néhány emberrel, így lényegében biztos, hogy máskor játsszák le a találkozót.