Béruniót a kettős beszéd helyett

A Jobbik szerint a Fidesz, élén Orbán Viktorral, a tegnapi brüsszeli vitán megint tanubizonyságát tette annak, hogy csak kommunikáció szintjén képviseli a magyar emberek érdekeit, de a valóban fontos dolgokkal nem foglalkozik.

Bana Tibor, az Európai Ügyek Bizottságának alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt napokban ismét kettős beszédet kellett tapasztalnunk Orbán Viktor és a Fidesz részéről, amellyel az elmúlt évek során folyamatosan találkozhattunk.

Miközben folytatják

„álságos és szemfényvesztő nemzeti konzultációjukat”,

addig másik oldalról nem állnak ki érdemben azokban az ügyekben, amelyek döntő jelentőségűek lennének a jövőben.

Az Európai Néppártban ülő fideszes képviselők tegnap az EP-ben úgy fogalmaztak, hogy ők elkötelezettek minden szempontból az EU irányába. Ebből arra következtethetünk, hogy nem kell komolyan venni a nemzeti konzultációt.

Orbán Viktor ahelyett hogy olyan fontos kérdésekben képviselte volna a magyarok érdekeit, mint az érdemi és fokozatos bérfelzárkóztatást biztosító bérunió, olyan témákat érintett felszólalásában, amikről tudta, hogy az általa irányított hazai sajtóbirodalma úgy tudja majd előadni, mintha ő kiállt volna a magyarok érdekei mellett és megvédte volna szuverenitásunkat.

Sajnos a Fidesz csak kommunikációs térben védi a magyar emberek érdekeit, de tettekben ezt nem tapasztalhatjuk.

[video:https://youtu.be/etSCKk0XD2w]

A magyar választópolgárok támogatásával jövőre megalakuló Jobbik-kormány érdemi és hathatós lépéseket fog tenni a bérfelzárkóztatás érdekében, ahogy a Munka Törvénykönyvében foglaltakon is érdemben változtatni szeretne a párt, mivel

„a munkavállalók kizsigerelése az elmúlt években csúcsra járatódott.”

A jelenlegi kormánnyal szemben a Jobbik tettekben is fel fog lépni a valódi nemzeti érdekképviselet mentén.