2000 forintos órabér, és 500 forint/aláírás mellett sem gyűlt még össze a Gattyán-jelölt 500 ajánlása

2000 forintos órabér, és 500 forint/aláírás mellett sem gyűlt még össze a Gattyán-jelölt 500 ajánlása

Úgy tűnik, 2022 tavaszán nem lesz olyan könnyű a választásokra gründolt pártképződményeknek. Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében induló Banai Balázs (a Gattyán György pornómilliárdos Megoldás Mozgalmának jelöltje) például a közösségi oldalon toborzott aláírásgyűjtőket, és nem is rossz kondíciókkal. 

A fizetés nettó 2000 forint/óra, plusz aláírásonként 500 forint járt annak,

aki segít Banai Balázsnak ajánlásokat gyűjteni. Azonban megkeresésünkre elárulta, hogy még péntek délben, néhány órával a leadási határidő előtt sincs meg a szükséges számú ajánlása, örült volna, ha többen jelentkeznek az esztergomi munkára. A valasztas.hu szerint egyelőre csak bejelentették a jelöltet, de nem vették még nyilvántartásba. 

Érdekes az is, hogy akik jelentkeztek a Facebook-posztban megadott kapcsolattartónál, azoknak egy egyszerűsített munkaszerződést küldtek el. Ezen munkáltatóként a Pannónia Szociális Szövetkezet van feltüntetve, a munka jellege alkalmi, a munkakör pedig "egyéb máshova nem sorolható társadalmi tevékenység". 

Négy "független" Faragó, egy Gattyán-jelölt, annak az élettársa és még egy ismerős jelentkezett be jelöltnek Békés 1-ben

Békés megye 1-es számú választókerülete szintén egy csatatérkörzet, olyannyira, hogy 2018-ban a most is induló fideszes Herczeg Tamás a szavazatok 44,7 százalékával győzött. Ez egyébként azt jelenti, hogy az Egységben Magyarországért jelenlegi pártjai akkor több szavazatot kaptak, mint a Fidesz: 25 327 voks jutott a Jobbikra, DK-ra, LMP-re és Momentumra, míg 22 133-at kapott a kormánypárti jelölt.

Nagyon fontos,

hogy minden választópolgár ellenőrizheti az interneten, hogy valójában melyik jelöltet ajánlotta, így könnyebben elejét lehet venni az ajánlások és aláírások jogosulatlan felhasználásának. Ha a választópolgár szerint visszaélés gyanúja merül fel, kifogással élhet, illetve a nyomozóhatósághoz fordulhat.