Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert

Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert

Az újbudai rendőr pénteken kórházi ellátása közben vesztette életét, miután egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel szívtájékon szúrták egy Lecke utcai társasházban. A belügyminiszter részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak és posztumusz főhadnaggyá léptette elő az elhunyt rendőrt.

Baumann Péter temetéséről később intézkednek. Ennek költségeit a rendőrség állja, és a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás összes lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja. A rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, egy harmadik rendőr pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket. Őket elismerésben részesíti a belügyminiszter.

A tárcavezető – a rendészeti államtitkár, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány kíséretében – pénteken a bűncselekmény helyszínén tájékozódott a történtekről, majd meglátogatta a még megfigyelésen kórházban tartózkodó megsérült járőrt. A harmadik megkéselt rendőrt hazaengedték a kórházból az ellátása után, ő már otthonában lábadozik.

(MTI)