Bayer Zsolt szerint tilos az Orbán-kormány tagjainak Ukrajnába menni

Bayer Zsolt szerint tilos az Orbán-kormány tagjainak Ukrajnába menni

Megint kikelt magából a a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének büszke tulajdonosa.

A magyar kormány egyetlen tagja sem mehet Ukrajnába, a miniszterelnök pedig végképp nem - írta blogbejegyzésében az Orbán-hű publicista, a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa.

Bayer Zsolt azt követően állapította meg ezen vélekedését, hogy halálos fenyegetést kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki január 29-én Ungváron találkozik az ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával.

„Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk”

- ez áll a halálosnak gondolt fenyegetésben.

„A halállistát vezető latorállamba tilos utazni! Ha akarnak valamit, jöjjenek ide”

- írta a szavait általában „gondosan” megválogató Bayer.

A témával kapcsolatban a Népszava megjegyzi, az ukrán elnöki kabinet vezetője korábban megerősítette, hogy hamarosan kétoldalú egyeztetéseket folytathat Volodimir Zelenszkij és Orbán Viktor, míg Szijjártó azért utazik a kárpátaljai városba, hogy ukrán kollégájával előkészítse a két vezető találkozóját.

Az viszont egyelőre nagy kérdés, hogy Orbán megy Kijevbe, vagy Zelenszkij jön Budapestre.

A lap azt is feleleveníti, hogy a Szijjártó és Kuleba közti találkozó a legmagasabb szintű magyar-ukrán kormányzati egyeztetés lesz azóta, hogy Putyin parancsára az orosz hadsereg 2022. február 24-én lerohanta Ukrajnát. Bár

Orbán Viktor még egyszer sem vette a fáradságot kijevi látogatáshoz, arra viszont szakított időt, hogy találkozzon Vlagyimir Putyinnal.

(Címlapkép: Bayer Zsolt a Parlamentben - Béli Balázs/Alfahír)