Bayer Simicskáról: „Csak nehogy kikezdje a máját a sok sport”

Eszkalálódni látszik az Orbán-Simicska médiaháború a sajtóban. Egyre keményebb, markánsabb beszólásokkal csapnak oda egymásnak a két oldal zsoldosai.

„Van is egy új mondás: olyan józan, mint Lajos, egy nappal szánkózás előtt”

– írta Simicska Lajosra utalva legfrissebb – Párhuzamos világok című - publicisztikájában Bayer Zsolt a Magyar Hírlap hasábjain. Bayer és Simicska már múlt héten is összecsaptak.

"Te is tudod, én is tudom, kedves Lajos, hogy nélküled már nem lenne Fidesz. Már 94 óta nem lenne. De amit most művelsz, az gyalázatos"

 – rántott kardot ezzel a mondatával Bayer Zsolt. A kormányoldalnak egykor kedves vállalkozó „gecinek” nevezte a publicistát, illetve úgy reagált:

„Na, akkor én meg annyit mondok, egy mondatot, hogy: légy oly kedves, ha fölidéznéd, hogy mennyivel tartozol nekem, ha megadnád a tartozásodat, az jó lenne”.

Bayer tagadta, hogy tartozása lenne Simicska felé, és azt nyilatkozta az Origónak:

„Lajos nincs magánál, elveszítette a személyiségét."

Simicska múlt hét csütörtöki trágár kirohanásaival kapcsolatban a pestisracok.hu-nak többen azt nyilatkozták névtelenül, hogy “Lajos részeg lehetett”. Akadt, aki azt mondta: “Többször beszéltem már vele az életben. Máskor nem ilyen volt a hangja…”

Erre utalhatott most vissza írásában Bayer Zsolt is.

„Ráadásul Lajos – úgy hírlik – komolyan beleáll a sportba. Hamarosan hógolyózni indul, utána curling házi bajnokságon fogja sifitelni egy seprűvel a jeget. Csak nehogy kikezdje a máját a sok sport”

– írta gunyorosan a publicista.

Eközben a Simicska érdekeltségébe tartozó Heti Válasz is kritikusabb hangvételt ütött meg az Orbán-kormánnyal kapcsolatban. A lap internetes oldala, a valasz.hu határozottan cáfolta, hogy a HírTV-t egymás után hagynák el a munkatársai. A pestisracok.hu kedden arról számolt be saját információira hivatkozva, hogy a HírTV-től távozott Kovács Andrea műsorvezető, az Index szerint pedig Szabó Anett is. Utóbbiról kiderült, hogy egyelőre csak szabadságát tölti. Legalábbis a valasz.hu ezt állítja. A lap megjegyezte: ha lesz hírük arról, hogy népvándorlás indulna a Simicska-csoportból, akkor természetesen beszámolnak a fejleményekről, de "egyelőre azonban ilyenről szó sincs".