Vizsgálják Bayer Zsolt budavári lakáscseréjét

Vizsgálják Bayer Zsolt budavári lakáscseréjét

Menjenek fel a Várba, és kérdezzék meg! Tízből tizenegy így csinálja, mert máshogy nem lehet!

- mondta Bayer Zsolt az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa, az azonnali.hu-nak adott interjúban arra a kérdésre, hogy miként jutott hozzá potom pénzért a budavári ingatlanjához.

Bayer Zsoltról és családjáról a 24.hu derítette ki, hogy ugyanazzal a trükkel két szintén a várnegyedben található önkormányzati lakást is megszereztek. Mindkét alkalommal egy pilisszentkereszti ház tulajdonjogát cserélték a lakások bérleti jogára, majd rögtön visszavásárolták a Pest megyei ingatlant.

A publicista szerint ez így teljesen rendben volt, de V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere szerint Bayer az interjúban gyakorlatilag elismerte az ingatlanmutyit. A polgármester az MTI-nek eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy Bayer Zsolt, kijátszotta a hatályos jogszabályokat, a lakáscserére vonatkozó törvényi előírások ellenére jutott önkormányzati bérlakáshoz még Nagy Gábor Tamás fideszes polgármester idejében.

A cikk önként nyilvánosságra hozott állításait megismerve nem tehetek mást, mint hogy elrendelem Bayer Zsolt két lakáscseréjének a vizsgálatát mindezek figyelembevételével.

- olvasható a V. Naszályi Márta polgármester által kiadott nyilatkozatban.

A polgármester tavalyi megválasztása után intézkedett, hogy a Budavári Önkormányzat lapjában, a Várnegyedben a törvényeknek nem megfelelő hirdetések - a korábbi gyakorlattal ellentétben - már ne jelenhessenek meg. Tavaly október óta pedig minden beérkező lakáscsere-kérelmet megvizsgáltak.