Beintett egy férfi Erdogannak, mire a török elnök testőrei rátámadtak, a TEK-nek kellett közbelépnie

Beintett egy férfi Erdogannak, mire a török elnök testőrei rátámadtak, a TEK-nek kellett közbelépnie

A TEK-esek arról beszélgettek rádión az incidens közben, hogy "ezek megölik".

Bántalmaztak egy magyar férfit Budapesten, aki az államalapítás ünnepe alatt Magyarországra látogató török elnöknek bemutatott a két kezével – tudta meg a Magyar Narancs.

Bán Tamást a Terrorelhárítási Központnak (TEK) és a magyar rendőrségnek kellett kimenekítenie, miután az illető elmondása szerint Recep Tayyip Erdogan emberei rászálltak.

A férfi a lapnak elmondta: épp fiával és feleségével sétált, amikor meglátta a török elnök konvoját, és amint megjelent Erdogan, határozottan bemutatott neki. Elmondása szerint a török elnök arcáról lehervadt a mosoly, amikor elérkezett hozzá az üzenet.

Ezt követően három-négy civil ruhás ember indult Bán felé az út másik oldaláról, akik lefogták, majd rángatni kezdték. A férfi szerint Erdogan-testőrei támadták meg, hogy ne tudjon mutogatni.

A török elnök emberei próbálták a kezét lefejteni, egyikük a heréjét markolászta. Végül a földre vitték, rátérdeltek a veséjére, hátára, csavargatták a kezét, majd rugdosni kezdték. Végül TEK-esek érkeztek a helyszínre, akik támadói és közé férkőztek.

A szétválasztás közben a törökök még pár pofont lekevertek neki. Bán állítása szerint az egyikük akcentussal, de magyarul anyázott neki.

Később rendőrök is érkeztek a helyszínre, akik nem tudták lecsitítani a kedélyeket. A TEK-esek félkörívben védték Bánt, ugyanis a törököknek vélt személyek tovább vegzálták a férfit. Ezek után Bánt egy rendőrautóba ültették és elhajtottak vele Budára, ahol elengedték.

Bán elmondta,

három-négy TEK-es valakivel rádión beszélt, hogy menekítsék ki, „mert ezek megölik.”

"Meg nem fordult a fejemben, hogy Magyarország fővárosának belvárosában veszélybe kerülhetek" – nyilatkozta a Magyar Narancsnak Bán, aki könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet: a jobb középső ujján felszakadt a bőr, az öklén, térdén, sípcsontján néhány horzsolás keletkezett.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török elnök a Nemzeti Atlétikai Központban, ahol a kormányfő fogadta a nemzeti ünnepünk, illetve az atlétikai világbajnokság alkalmából Budapestre érkezett magas rangú külföldi vendégeket 2023. augusztus 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)