Jobbik: a nőknek akkor is egyforma esélyt kell adni, ha nem Orbán Ráhelnek vagy Rogán Cecíliának hívják őket

Jobbik: a nőknek akkor is egyforma esélyt kell adni, ha nem Orbán Ráhelnek vagy Rogán Cecíliának hívják őket

Álszent kormánynak csak álszent család- és nőpolitikája lehet – jelentette ki csütörtöki közleményében Dr. Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője Novák Katalin családügyi miniszter botrányával kapcsolatban.

Beleznay úgy fogalmazott, mélységes aggodalommal figyelték a kormány egy miniszterének - aki mellesleg a nemek közötti egyenlőségért is felelős - bárgyú kisfilmjét, amiben azt üzeni lányainknak, hogy mondjanak le álmaikaról, ne akarjanak versenyezni, ne akarjanak vezetők, híres művészek, sportolók lenni, ehelyett csak elégedjenek meg azokkal a szerepekkel, amiket a Fidesz-féle családmodell kioszt rájuk.

Nem először akarja elvenni lányaink álmait a Fidesz! Kövér László egyenesen azt mondta „ne keressék az önmegvalósítást leányaink, csak szüljenek gyerekeket nekünk, férfiaknak”. Visszautasítjuk ezt az öntelt és képmutató álláspontot.

- jelezte, hozzátéve, a Jobbik Elvi Nyilatkozatában is megfogalmazták: hisznek abban, hogy olyan Magyarországot kell építeni, ahol mindenkinek egyforma esélye van az érvényesülésre nemétől függetlenül, akkor is, ha nem Orbán Ráhelnek vagy Rogán Cecíliának hívják.

Korábban Beleznay Zsuzsanna azt mondta, Novák szeretne leszámolni a szélsőséges feminista sztereotípiákkal, de ez épp ellenkezőleg hat, hiszen maga termeli ki és propagálja azokat. Ismert: Novák Katalin egy videójában arról beszélt, a nőknek nem kell foglalkozniuk vele, ha nem kerülnek vezető beosztásba, vagy azonos munkáért alacsonyabb fizetést kapnak.