Belső válság? Lemondott a Kutyapárt éléről Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna

Belső válság? Lemondott a Kutyapárt éléről Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna

Áll a bál az MKKP berkeiben. A pártigazgató szerint baj van és feszkó, de elárulta, mi is történt a Kutyák háza táján. Azóta kiderült, rendkívüli taggyűlést is összehívnak.

A szétesés jeleit mutatta a Kétfarkú Kutyapárt most hétvégén, ugyanis

lemondott Kovács Gergely, a párt arca és a másik társelnök, Döme Zsuzsanna (Suzi),

mivel a tagok nem szavazták meg, hogy Kovács induljon a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson. A 24.hu szerint ezzel lényegében megfúrták a hegyvidéki polgármesteri esélyeit. A ferencvárosi alpolgármesterként is működő Suzi megerősítette ezt a Telexnek is.

A külső szemmel meglehetősen érthetetlen eseménysort közösségi oldalán magyarázta meg a Kutyapárt pártigazgatója, újpesti polgármesterjelöltje. Nagy Dávid posztjában kifejtette:

Kurva nehéz két napon vagyunk túl: a tegnapi napon az elnökség azon előterjesztését nem szavazta meg a tagság, miszerint a XII. kerületben, előválasztáson keresztül indulna Gergő polgármesterként, olyan feltételekkel, hogy bármilyen más ellenzéki párt és a Fidesz nélkül is győzelem esetén többsége van önmagában az MKKP-nak

írta Facebook-oldalán az operatív igazgató.

A 6 éve a pártban tevékenykedő Nagy biztos benne, hogy

a párttagság protest és mozgalmi mentalitása ütközött ki, nem pedig a vélt és joggal félt “bázisdemokrácia”. A tagság elbizonytalanodott egy a jövőjét is meghatározó döntésben, autonómiáját féltve szétszavazott.

A pártigazgató arra is kitért, Kovács Gergő és Suzi abban bizonytalanodtak el, hogy a Kutyapárt tagsága mellettük áll-e még. Nagyon mélyen elgondolkodtak, van-e így értelme folytatni.

Ezután született meg a szűk Facebook-csoportjukban Kovács Gergely posztja a lemondásról, ami aztán kiszivárgott.

"Óriási előrelépés előtt állunk, az utóbbi két évben az emberek elkezdték érteni a protesztpárti léten túl is, hogy mi végre vagyunk a világon – mi pedig ennek megfelelve fokozatosan jobban csináljuk az elmúlt pár évben. Ennek a professzionálása zajlik és zajlott 2021 óta. Sokkal több, mint kevesebb sikerrel. Ne adjátok fel, a dolog nem visszafordíthatatlan – nem volt verekedés, és kokain sem ment cigányútra" – csavarta vissza a komolyra fordított szót a vicc irányába.

Végül Nagy Dávid azt ígérte, ma este még összeülnek a tagsággal, de hozzátette: "baj van és feszkó, ezt nagyon rövid idő alatt fel kell oldanunk". A pártigazgató mégis bízik abban, hogy hamarosan túl lesznek mindezen, s bocsánatot kért.

Rendkívüli taggyűlést hívtak össze

A legfrissebb fejlemények nyomán a 24.hu azt írja, rendkívüli taggyűlést hívtak össze. A cél az, hogy mégiscsak maradásra bírják a leköszönő társelnököket, Kovács Gergőéket.

Döme Zsuzsa és Kovács Gergely joggal érezte azt, hogy nincs mögöttük kellő támogatottság, érthető a lemondásuk. Innen kell őket visszahozni este 8-kor egy erős, egységes döntéssel

– nyilatkozta a lapnak a pártigazgató.

Nagy Dávid a konkrét számok kapcsán azt mondta:

a Kovács tervéről szóló minapi szavazáson 45-en vettek részt, és ugyanannyi igen és nem szavazat mellett 9 tartózkodás volt.

A megosztottságot azzal magyarázta, szerinte nemcsak a választók, hanem a tagol fejében is keveredik még, hogy civil szervezetként vagy pártként működnek. A szoros szavazást Nagy úgy értékelte, ilyenkor egységre van szükség, ha valóban kampányolni akarnak.

Ugyanakkor elmondása szerint

a ma estére szervezett megbeszélésen Kovácsék is jelen lesznek majd.

Mindenesetre Nagy úgy látja, az MKKP arra hivatott, hogy mind a Fidesz, mind az ellenzék kihívója legyen.

(Címlapkép: Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna - Facebook)