Bencze János: A Fidesz 13 éve azzal az üres ígérettel hitegeti a vidéket, hogy rendbehozza az úthálózatot

Bencze János: A Fidesz 13 éve azzal az üres ígérettel hitegeti a vidéket, hogy rendbehozza az úthálózatot

A magyar úthálózat finoman szólva is katasztrofális állapotban van, pedig a normális utak az egyik alapvető feltétele a biztonságos közlekedésnek. Lényegében offroad tereppé változott a magyar vidék – mondta el a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A tolna megyei Tamási és Fürged között olyan az út, mintha az ember Afganisztánban vagy Fekete-Afrikában járna. A lesújtó helyzetet Bencze János jobbikos képviselő mutatta be. Szerinte Európában és Magyarországon, ami "jobban teljesít" nem nézhetne ki így egy út. A Fidesz-kormány elmúlt 13 évében viszont sohasem jutot rá pénz, hogy felújítsák.

A fürgedi emberek ezen az úton keresztül járnak be Tamásiba, iskolába, óvodába, bevásárolni, itt jár ki a mentő, a posta, és oda jutottunk, hogy a fürgediek szerint most már a Volán sem akar járatokat indítani, ugyanis a kátyúkban sorba mennek tönkre a buszok

– vázolta a helyzetet Bencze János. Az itt közlekedő személyautók is sokszor rongálódnak, gyorsabban kopnak, mintha normális úton közlekednének.

Az ellenzéki politikus olyan dolgokat is felsorolt, amikre Magyarországon jut pénz: "A felcsúti Pancho Arénában kamerarendszerre és pázsitra több mint 300 millió jut, erre az útra pedig ugyanezt a pénzt nem tudják megadni."

Javasolhatnánk akár azt is, hogy Orbán Viktor fogadja örökbe ezt az utat és kezelje családtagjaként

– mondta a Jobbik-Konzervatívok képviselője, majd hozzátette: akkor ez az út épülne, szépülne, gyarapodna, és a fürgedi emberek meg lennének elégedve, hogy normális úton tudnak bejárni a munkahelyükre, iskolába, óvodába.

A fürgedi eset nem egyedi Magyarországon – hangsúlyozta Bencze János, jelezve:

"Bárhová megyünk a magyar vidéken, a Fidesz ígéretei ellenére borzalmas úthálózat fogad minket."

Az idősebbek azt mondják, teljesen olyan a helyzet, mint a Kádár-érának a végén, amikor hiába sulykolták, hogy "a Nyugat pusztul, a Nyugat haldoklik", Magyarországon azt lehetett látni, hogy semmire sem jut pénz, főleg nem az úthálózatra – magyarázta.

A jobbikos politikus szerint Magyarország lényegében offroad tereppé változott, és ez nem csak a mellékutakra vonatkozik: az 52-es főút Solt és Kecskemét közötti szakaszának nagy része lényegében már járhatatlan, és kész kalandtúra végigvergődni azon a 60 kilométeren.

Rengeteg ehhez hasonló útszakasz van Magyarországon, amire a Fidesz 13 éve ígéri a pénzt, de egy árva fillér nem jutott rá.

A kormány hülyíti a vidéki lakosságot, hogy adni fog, de soha nem adott, és ahogy látjuk, nem is fog.

Bencze János arra kér mindenkit, akinek lakókörnyékén ilyen járhatatlan, harmadik világbeli út van, az a település megjelölésével kommentelje oda a videó alá, "hogy a videót néző fideszesek, és a trollok, akik ide akarnak kommentelni, lássák azt, hogy ez egy országos probléma!"

(Címlapkép: Kátyúk a kárpátaljai Csapot Munkáccsal összekötő főúton 2015. június 3-án. MTI Fotó: Balázs Attila)