Bencze János: támogassák a kis, magyar agrárvállalkozókat is, ne csak a multikat!

Bencze János: támogassák a kis, magyar agrárvállalkozókat is, ne csak a multikat!

Támogassák a kis, magyar agrárvállalkozókat is, ne csak a multikat! címmel tartott online sajtótájékoztatót Bencze János. A Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt, Magyarország egy agrárország, ahol a vidéki megélhetést az agráriumnak kellene biztosítani, kiváltképp a magas élőmunkaigényű mezőgazdasági ágazatok esetében.

Kiemelte, jelenleg azonban az a helyzet, hogy

a kétharmados magyar kormány nem biztosít semmilyen támogatást a magas élőmunkaigényű mezőgazdasági ágazatoknak, így ha valaki dolgozót szeretne felvenni a mezőgazdasági vállalkozásába, akkor nem kapja meg azokat a támogatásokat, amiket egy multi igen.

A magyar néppárt agrárpolitikusa szerint pedig Magyarország Európa éléskamrája lehetne.

A Jobbik azt követeli, hogy támogassa a magas élőmunkaigényű mezőgazdasági ágazatokat, hiszen a magyar vidék megélhetése a tét

- fogalmazott.

Bencze János nemrégiben közölte, magyar vidék képviselőjeként az agrárium megmaradásáért konstruktív javaslatot fog benyújtani az Országgyűlésnek.

A Jobbik a vidék és az agrárium megmaradásáért konstruktív javaslatot fog benyújtani

Ha az égből letekintünk Magyarországra, még a Holdról is látszik, hogy hazánkat a Kárpát-medence szívében a Jóisten is agrárországnak teremtette meg - jelentette ki Bencze János hétfői interpellációjában, melyet Nagy István agrárminiszternek címzett. A jobbikos politikus kérdésében azt firtatta, mikor kapnak a magas élőmunkaigényű mezőgazdasági ágazatok igazi megbecsülést, és mikor juthatnak hozzá ezek az ágazatok ugyanazon bértámogatásokhoz, mint az autóipari multik.