Zalai ziccer: "vagy rendszert váltunk, vagy mindannyian megyünk a lecsóba"

Zalai ziccer: "vagy rendszert váltunk, vagy mindannyian megyünk a lecsóba"

Jakab Péter országjárásának zalaegerszegi állomásán elsősorban a térségre jellemző drámai jellegű elvándorlás volt a legfőbb téma. 

"Olyan országot akarok, ahol nem a jó a szokatlan, hanem a rossz"

- fogalmazott a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a városban tartott utcafórumon. Majd többek között felidézte, hogy az Orbán-kormány a COVID miatti lázárások alatt milyen mértékben hagyta cserben a magyar vállalkozásokat, munkavállalókat. Annak ellenére, hogy a Jobbik követelte a kieső bérek 80 százalékának pótlását, a munkanélküli támogatás mértékének és idejének növelését. 

Jakab Péter szerint a rendszerszintű korrupció miatt nem sikerült a nyugati támogatási rendszerek mintájára érdemben segíteni a bajbajutott magyarokon.

"Nem fogunk elfelejteni törleszteni"

- utalt a Jobbik miniszterelnök-jelöltje az egyik legfontosabb vállalására, az elszámoltatásra. 

A választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje, Benke Richárd örömét fejezte ki, hogy Jakab Péter eljött a térségbe, és személyesen látja, hogy az amúgy "kieső részként" kezelt "Zala megyében is lesz feltámadás". 

A politikus elmondta, a megyei pártsajtó által mutatott kép köszönő viszonyban sincs a valósággal.

"Nem mondják a fiatalok, hogy itt akarunk élni"

- idézte föl a nap talán legszomorúbb megállapítását. Az elvándorlás már olyan méretű, hogy nemrég még egy kormányképviselő is elismerte, a magyar falvak harmada elnéptelenedik. 

Zala megyében, ha lehet még drasztikusabb a helyzet: Benke Richárd figyelmeztetett, néhány évtizede van már csak a megye falvainak. Az ő korosztálya, a harmincas fiatalok nemcsak a vidéken, de egyenesen az országban sem akarnak már maradni. Nincs olyan messze Ausztria, így nem lehet eltitkolni, hogy ott milyen támogatásokat kaptak a koronavírus-járvány alatt a munkavállalók.

Magyarországon az állami forrásokat nemcsak ellopják, de még hülyének is néznek minket

 - tette hozzá. 

Benke Richárd szerint jellemző az is, hogy miközben mindenki tapasztaja az elvándorlás káros folyamatait, nem erről konzultál az Orbán-kormány. Így a zalai fiataloknak vagy kivándorlás, vagy pedig egy külföldi érdekeltségű cégnél való elhelyezkedés között kell választania. Egy magyar családi vállalkozás miért nem kap érdemben állami támogatást? - vetette fel a politikus. 

A jobbikos jelölt szerint nem lehet tovább várni, most kell változtatni.

"Vagy rendszert váltunk, vagy mindannyian megyünk a lecsóba. Ez a helyzet"

- figyelmeztetett Benke Richárd.