Két év hat hónapot kért az ügyészség Berki Krisztiánra a büntetőfékezéses ügye miatt

Két év hat hónapot kért az ügyészség Berki Krisztiánra a büntetőfékezéses ügye miatt

Mint márciusban megírtuk, a Fővárosi Főügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta abban a 2018-as ügyben, amiben a botrányairól híres egykori FTC-vezér Berki Krisztián szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre, a busz sofőrje azonban nem tudta elkerülni az ütközést.

Letöltendőt kértek Berki Krisztiánra, mert büntetőfékezős buszbalesetet okozott

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza abban az ügyben, amiben egy férfi szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre, a busz sofőrje azonban nem tudta elkerülni az ütközést - derül ki a Fővárosi Főügyészség szerdán kiadott közleményéből.

A közúti veszélyeztetéssel vádolt Berki Krisztián kétszeri halasztás után állt ma bíróság elé büntetőfékezése miatt - derült ki az Index cikkéből. Berki ezúttal sem járult hozzá ahhoz, hogy fotó készüljön róla a tárgyalóteremben. 

A tárgyalás a vád ismertetésével kezdődött. A portál szerint

ha Berki Krisztián elismeri a bűnösségét, 2 év 6 hónap szabadságvesztést indítványoz az ügyészség, és a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetnék feltételesen szabadlábra, továbbá pedig három évre eltiltanák a vezetéstől és a közügyektől is.

Berki Krisztián a bíró kérdésére elmondta,

megértette a vádakat, és nem tartja magát bűnösnek, így a tárgyalást megtartják, és később bizonyítási eljárással folytatódik az ügy.

Berki védője tanúként kérte beidézni azt a férfit, aki igazolni tudná a vádlott közlekedési szándékát, illetve egy igazságügyi szakértőt is meghallgatnának. Ezenkívül kérik a kamerafelvételt is, hogy áttanulmányozhassák, valamint tanúként idéznék a feleségét is, aki szintén az autóban volt. 

A tárgyalás ennek megfelelően július közepén tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik majd.

Berki Krisztián védője egyébként azt is kérte, hogy ügyfele visszakaphassa az A-kategóriás jogosítványát, az ügyész azonban ennek elutasítását javasolta.

Mint ismert, tavaly Berki egyszer már jogosítvány nélkül vezetett, és emiatt szabálysértési eljárás indult ellene. 

A Life TV búcsút mondott Berki Krisztiánnak

Nem a büntetőfékezéses ügye, hanem - a Telex információi szerint - belső feszültség miatt nem szerepel a jövőben többet a Life TV műsorán Berki Krisztián. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza abban az ügyben, amiben egy férfi szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre, a busz sofőrje azonban nem tudta elkerülni az ütközést - derül ki a Fővárosi Főügyészség szerdán kiadott közleményéből.

Berkit a bíróságon arról is informálták, hogy a baleset sértettje polgári jogi igényt is benyújtott.