Bevándorlás: a kormány legjobb kettős beszéde

2013-ban még úgy gondolta az Orbán-kormány, hogy a bevándorlókra szükség van, mert fel kell tölteni a kivándorló magyarok helyét.

Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök pénteken sajtótájékoztatón támadta a kormányt amiatt, hogy úgy tűnik, a bevándorlás-ellenes kampány nincs összhangban a háttérben zajló elképzelésekkel. Egy korábbi állásfoglalás még támogatta migrációt, a kvótarendszert, az önkormányzatokat pedig menekültek befogadására buzdította volna.
 
Az itt elérhető dokumentumban olyan gyöngyszemek találhatóak, mint például:
"...különös tekintettel a magyar munkaerő egyes szektorokban fokozottabban jelentkező kivándorlására, szükséges a további migráns munkaerő fogadása".
A jobbikos politikus szerint a kormányfő "Brüsszelre mutogat", de ő maga egy "orwelli rémálmot hozna ránk", ha valódi ez a 2013-as elképzelés.
 
A Jobbik álláspontja a kérdésben az, hogy az életüket féltő menekülteket készséggel fogadnia kell Magyarországnak, ugyanakkor azokat, akik pusztán gazdasági okokból érkeznek, vissza kell fordítani a határon. Z. Kárpát Dániel kitért a határőrség állapotára is, mondván, a szocialista kormány által megszüntetett önálló határőrséget vissza kell állítani, és a bevándorlók letelepítése helyett a gyermekvállalást kell erősíteni.

Álszent baloldal

A kormányzat mellett a képviselő kitért a baloldal kommunikációjára is, rávilágítva, hogy míg az a kettős állampolgárságról szóló 2004. december 5-i népszavazáson 23 millió román bevándorlóval riogatott, addig a messziről jött idegenekkel szemben nem fogalmaz meg kritikát, sőt, érkezésüket egyenesen hasznosnak tartja.
"Mennyire képviselnek nemzeti érdekeket azok a baloldali és liberális erők, melyek rettegtek a magyar emberek számára történő egyenlő jogok biztosításától, viszont üdvözlik azt, ha menekülteket, bevándorlókat adott esetben tömegesen telepítenének le Magyarországon?" - tette fel a kérdést a frakcióvezető-helyettes.
Közölte: a Jobbik a menekülttáborokat a fokozott terrorveszély csökkenéséig zárttá tenné, és messze a lakott területektől, határmenti vidékeken helyezné el. Ezen felül a bevándorlás kérdését brüsszeli útmutatás helyett nemzeti hatáskörbe helyeznék át, ahogy arról a kormányfő is beszélt péntek reggel a Kossuth Rádióban. Z. Kárpát Dániel üdvözölte az elképzelést, figyelmeztetve, hogy Magyarország jelenlegi tranzitszerepe nem állandó, így számolni kell azzal is, hogy egyes afrikai országokból már nem csupán Nyugat-Európába, hanem célzottan ide fognak érkezni a bevándorlók.