Migrációs kisokost kaptak a fideszes képviselők, hogy tudják, mit kell mondani

A kampányban több hibát nem akarnak elkövetni, miután bevallották, hogy titokban 1300 menekültet fogadtak be.

Hétfőn személyesen a kormánypárt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs által aláírt sorvezetőt küldtek ki országgyűlési képviselőik és választókerületi elnökeik számára.

A Magyar Nemzethez eljutott dokumentum szerint Hidvéghi Balázs arra kéri a fideszeseket, hogy gyakorlatilag a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő esti közleményével teljesen megegyező érvelést használjanak a témában. Ebből természetesen nem maradhatott ki a kormány célkeresztjében álló Soros György magyar származású üzletember, filantróp sem. Többek közt arról írnak: olyan ellenzéki politikusok bírálják a magyar kormányt, "akik teljesen nyilvánvalóan Soros zsebében vannak, akik lebontanák a kerítést, és végrehajtanák az Európai Parlament által szorgalmazott, felső határ nélküli, kötelező betelepítési kvótát.

Eszerint 2015-ben 508, míg 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban eddig 37 személy esetében döntöttek a magyar hatóságok a nemzetközi védelem megadásáról.

Mint ismert, tavaly pont annyi menekültet fogadott be a kormány, mint ahány - 1294 - ügyben kellett volna lefolytatni a menekültügyi eljárást a kvóta kapcsán. Amit ugye a kormány, vagyis az ország elvesztett.