Újabb súlyos milliárdok a "rendkívüli migrációs nyomás kezelésére"

Már-már ebből is kijönne egy-egy kórház adóssága.

Az Orbán-kormány jóváhagyja, hogy a fenti tételhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósítása érdekében a Belügyminisztérium 22,4873 milliárd forinttal túlléphesse a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokat.

Ugyanakkor a kabinet engedélyezi azt is, hogy a Belügyminisztérium legfeljebb 16,7791 milliárd forint, míg a honvédelmi tárca legfeljebb 14,0975 milliárd forint keretösszeg erejéig "kötelezettséget vállaljon a rendkívüli bevándorlási és migrációs nyomás kezeléséhez szükséges intézkedések megtételére".

Mindkét pont végrehajtása kapcsán azonnali intézkedéseket vár el Orbán Viktor.

A hazájuk megvédése motiválja a leendő határvadászokat

Kedden összesen nyolc helyszínen, 326 fős létszámmal kezdték meg a határvadász-képzés második csoportjainak hallgatói tanulmányaikat. A toborzás a rendőrség vezetői szerint sikeres, összesen már 882 fő vesz részt a képzésben. Nem gyorstalpalóról van szó, a leendő határvadászoknak ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelniük, mint a Készenléti Rendőrség jelenlegi is szolgáló tagjainak.

Kedden egy hete, hogy Kósa Lajos bejelentette, közbeszerzés nélkül 90-100 milliárd forintot költenek a határvadász alakulatok felszerelésére, ellátására. Ez annyit tesz, hogy minden határvadászra minimum 30 millió forint jut.

Hogy mit rejt ez az összeg, egyelőre rejtély, mindenesetre az Országos Rendőr-főkapitányság erre a hétre ígért választ lapunknak (megkerestük a Belügyminisztériumot is, ám ők a rendőrséghez irányítottak minket).