Bevándorlókat támogató párt rontott Kocsis Mátéra ünnepi beszéde alatt

Ez alkalomból egy „Hugyosmáté” – feliratot is kitettek is kifeszítettek a közterületen. Csakhogy útjukat állta egy kopaszokból álló csoport és az ezek szervezőjének tűnő férfi egy idős hölgyet fel is pofozott. Eszti azóta a „NAP Harcos Amazonja”, ahogy szélsőséges ellenzéki csoport vezetője Szabó Gábor (Tuareg) fogalmazott.

A VIII. kerületi önkormányzat szerint a magyar államalapításra emlékező józsefvárosi ünnepséget provokátorok zavarták meg, ordenáré és közönséges molinókkal, hasonló stílusú bekiabálásokkal. A kerület szerint a csoportot vezető Szabó Gábor jelenleg vádlottak padján ül, a józsefvárosi közvagyon ellen elkövetett milliós nagyságrendű bűncselekmények miatt. A Kocsis Máté polgármester által vezetett városrész elfogadhatatlannak tart és visszautasít minden provokációt és agressziót, különösen egy nemzeti ünnepen.

A Józsefvárosi Önkormányzat elhatárolódott a kopaszokból álló csoporttól is. A VIII. kerület mai rendezvényét, mint minden más esetben, a közterület-felügyelet munkatársai biztosították. Az atrocitásban érintett személyek semmilyen megbízást, kérést nem kaptak az önkormányzattól a rendezvény biztosítására. A kerületi sajtóosztály ugyanakkor „úgy tudja”, a két csoport tagjai között korábbi, személyes konfliktus okozta az összetűzést.

Az önkormányzat elnézést kér a békés megemlékezőktől, akik nem azért jöttek el az ünnepségre, hogy ilyen provokációnak és agressziónak szemtanúi legyenek Szent István napján.